אגרון תרד ופטה תורכית
לארוחת בוקר של שבת שכזו שווה לחכות כל השבוע: חנות האוכל יוחנן בתל אביב עם מתכון לאגרון תרד העשוי דפי פילו, ובו פטה טורקית אמיתית. מעדן אמיתי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 חבילת דפי בצק פילו, חתוכים לריבועים בגודל 15 ס"מ
- 250 גרם פטה תורכית מאיכות מעולה
- 200 גרם עלי תרד חלוטים במים רותחים ומצוננים במי קרח
- 200 גרם בצל קצוץ
- 50 גרם פרמזן מגורד
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית מלח
- תבנית סיליקון בצורת חצי כדור, בקוטר 10 ס"מ
- שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
- 1. קוצצים היטב את התרד החלוט.
- 2. מטגנים את הבצל היטב בשמן זית.
- 3. מערבבים בקערה את התרד עם הבצל, הגבינה, השום והמלח.
- 4. מניחים דף פילו על משטח עבודה, מברישים בשמן זית, מניחים מעליו דף נוסף, ושוב מברישים בשמן, וחוזרים על הפעולה עד שיש 3 שכבות בצק.
- 5. מסדרים את הריבועים בתבנית הסיליקון, מניחים כף של מלית תרד במרכז כל ריבוע פילו, ומקפלים לצורת מעטפה.
- 6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 15 דקות. הופכים בעדינות כדי שצורת חצי הכדור תישמר, ואופים שוב 15 דקות, עד שהבצק מזהיב.