וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אגרון תרד ופטה תורכית

לארוחת בוקר של שבת שכזו שווה לחכות כל השבוע: חנות האוכל יוחנן בתל אביב עם מתכון לאגרון תרד העשוי דפי פילו, ובו פטה טורקית אמיתית. מעדן אמיתי.

מתכון מאת: חנות האוכל יוחנן בתל אביב, מערכת וואלה

מנות תרד ביוחנן. נמרוד סונדרס
מנות תרד ביוחנן

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 חבילת דפי בצק פילו, חתוכים לריבועים בגודל 15 ס"מ
  • 250 גרם פטה תורכית מאיכות מעולה
  • 200 גרם עלי תרד חלוטים במים רותחים ומצוננים במי קרח
  • 200 גרם בצל קצוץ
  • 50 גרם פרמזן מגורד
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית מלח
  • תבנית סיליקון בצורת חצי כדור, בקוטר 10 ס"מ
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים היטב את התרד החלוט.
  • 2. מטגנים את הבצל היטב בשמן זית.
  • 3. מערבבים בקערה את התרד עם הבצל, הגבינה, השום והמלח.
  • 4. מניחים דף פילו על משטח עבודה, מברישים בשמן זית, מניחים מעליו דף נוסף, ושוב מברישים בשמן, וחוזרים על הפעולה עד שיש 3 שכבות בצק.
  • 5. מסדרים את הריבועים בתבנית הסיליקון, מניחים כף של מלית תרד במרכז כל ריבוע פילו, ומקפלים לצורת מעטפה.
  • 6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 15 דקות. הופכים בעדינות כדי שצורת חצי הכדור תישמר, ואופים שוב 15 דקות, עד שהבצק מזהיב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully