פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אגרון תרד ופטה תורכית

      לארוחת בוקר של שבת שכזו שווה לחכות כל השבוע: חנות האוכל יוחנן בתל אביב עם מתכון לאגרון תרד העשוי דפי פילו, ובו פטה טורקית אמיתית. מעדן אמיתי.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנות תרד ביוחנן (נמרוד סונדרס)
      מנות תרד ביוחנן (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 1 חבילת דפי בצק פילו, חתוכים לריבועים בגודל 15 ס"מ
      • 250 גרם פטה תורכית מאיכות מעולה
      • 200 גרם עלי תרד חלוטים במים רותחים ומצוננים במי קרח
      • 200 גרם בצל קצוץ
      • 50 גרם פרמזן מגורד
      • 1 שן שום כתושה
      • 1 כפית מלח
      • תבנית סיליקון בצורת חצי כדור, בקוטר 10 ס"מ
      • שמן זית לטיגון

      אופן ההכנה

      • 1. קוצצים היטב את התרד החלוט.
      • 2. מטגנים את הבצל היטב בשמן זית.
      • 3. מערבבים בקערה את התרד עם הבצל, הגבינה, השום והמלח.
      • 4. מניחים דף פילו על משטח עבודה, מברישים בשמן זית, מניחים מעליו דף נוסף, ושוב מברישים בשמן, וחוזרים על הפעולה עד שיש 3 שכבות בצק.
      • 5. מסדרים את הריבועים בתבנית הסיליקון, מניחים כף של מלית תרד במרכז כל ריבוע פילו, ומקפלים לצורת מעטפה.
      • 6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 15 דקות. הופכים בעדינות כדי שצורת חצי הכדור תישמר, ואופים שוב 15 דקות, עד שהבצק מזהיב.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -