- 1. פורסים את הכרישה לטבעות, מכניסים לסיר עם מי מלח רותחים,
- ומבשלים עד לריכוך, כ-20 דקות.
-
- 2. מסננים את הכרישה מהמים וסוחטים אותה היטב.
-
- 3. טוחנים את הכרישה עם תפוחי האדמה המבושלים והתרד החלוט. רצוי לעשות זאת במטחנת בשר ידנית, אבל אם אין כזאת אפשר גם במעבד מזון.
-
- 4. מוסיפים את קמח המצה, הביצים, המלח והפלפל. מערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
-
- 5. יוצרים קציצות. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, עד להשחמה. מעבירים לנייר סופג.
-
- 6. אם רוצים, אפשר לסחוט על הקציצות מעט לימון לפני ההגשה. לצד המנה אפשר להגיש קערית שמנת חמוצה, מתובלת בגרידת לימון.