וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות כרישה ותרד של מסעדת התרנגול הכחול

מתכון מאת: שאול בן אדרת, מערכת וואלה

קציצות כרישה התרנגול הכחול. אפיק גבאי
קציצות כרישה התרנגול הכחול

מצרכים למתכון

  • ל-6-8 מנות:
  • 2 ק"ג כרישה
  • 3 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים
  • 2 כוסות תרד טרי, חלוט
  • 1 כוס קמח מצה
  • 3 ביצים
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את הכרישה לטבעות, מכניסים לסיר עם מי מלח רותחים,
  • ומבשלים עד לריכוך, כ-20 דקות.
  • 2. מסננים את הכרישה מהמים וסוחטים אותה היטב.
  • 3. טוחנים את הכרישה עם תפוחי האדמה המבושלים והתרד החלוט. רצוי לעשות זאת במטחנת בשר ידנית, אבל אם אין כזאת – אפשר גם במעבד מזון.
  • 4. מוסיפים את קמח המצה, הביצים, המלח והפלפל. מערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
  • 5. יוצרים קציצות. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, עד להשחמה. מעבירים לנייר סופג.
  • 6. אם רוצים, אפשר לסחוט על הקציצות מעט לימון לפני ההגשה. לצד המנה אפשר להגיש קערית שמנת חמוצה, מתובלת בגרידת לימון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully