קציצות מנגולד ואגוזים

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
קציצות לפסח. נמרוד סונדרס
קציצות לפסח

מצרכים

  • ל-25 קציצות:
  • 1/2 קילו בשר טחון
  • עלים מצרור מנגולד, או 2 כוסות תרד
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • מלח ופלפל גרוס
  • 1 ביצה
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מרסקים במעבד מזון את המנגולד, הבצל, השום ואגוזי המלך. מעבירים לקערה ומוסיפים בשר טחון וביצה. מערבבים היטב, ושומרים במקרר עד להכנה.
  • 2. יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג, ופוחסים אותן מעט.
  • 3. מחממים שמן במחבת, ומטגנים את הקציצות 2-3 דקות לכל צד, על להבה בינונית, עד שהקציצות משחימות.
  • לגרסה צמחונית ולא כשרה לפסח: מוותרים על הבשר ומוסיפים 3 כפות פירורי לחם/קמח מצה ותפוח אדמה מבושל ומעוך. יתקבלו כ-15 קציצות.
  • לגרסה חלבית: מחליפים את הבשר ב-250 גרם גבינה בולגרית מפוררת. אם צריך, מוסיפים גם 3 כפות פירורי לחם/קמח מצה. יתקבלו כ-20 קציצות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully