קציצות טלה וצימוקים עם ירקות צלויים

מתכון מאת: נועם דקרס, מערכת וואלה!
קציצות טלה וירקות צלויים. יותם רונן
קציצות טלה וירקות צלויים

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • לקציצות:
  • 1/2 ק"ג בשר צוואר בקר טרי טחון
  • 1/4 ק"ג בשר טלה שומני (מכסה צלעות) טחון
  • 1/2 כוס צימוקים שחורים קטנים מאד
  • 4 כפות קמח מצה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כוס בצל לבן קצוץ דק
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/4 כוס נענע קצוצה דק ללא הגבעולים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן טחון
  • 1/4 כפית קנמון טחון
  • לירקות:
  • 2 ירקות מכל סוג, חתוכים לקוביות קטנות – קישוא, פלפל אדום, בצל בינוני, עגבניה אדומה מאד וחציל קטן
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית עלי טימין טריים
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. בקערה מערבבים היטב את כל החומרים עד ליצירת מסה אחידה ומעט דביקה.
  • 2. יוצרים קציצות שטוחות במשקל 80 גרם כל אחת ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
  • 3. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.
  • 4. מחממים תנור ל-240 מעלות.
  • 5. צולים את הקציצות כעשר דקות עד השחמה קלה ומצננים.
  • 6. מורידים את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות.
  • 7. בקערה, מערבים את הירקות, התבלינים ושמן הזית ומניחים בשכבה אחידה על תבנית מרופדת נייר אפייה. צולים כרבע שעה.
  • 8. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180, מפזרים את הירקות מעל הקציצות ואופים כארבעים דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully