קציצות טלה וצימוקים עם ירקות צלויים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- לקציצות:
- 1/2 ק"ג בשר צוואר בקר טרי טחון
- 1/4 ק"ג בשר טלה שומני (מכסה צלעות) טחון
- 1/2 כוס צימוקים שחורים קטנים מאד
- 4 כפות קמח מצה
- 4 כפות שמן זית
- 1 כוס בצל לבן קצוץ דק
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1/4 כוס נענע קצוצה דק ללא הגבעולים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל לבן טחון
- 1/4 כפית קנמון טחון
- לירקות:
- 2 ירקות מכל סוג, חתוכים לקוביות קטנות קישוא, פלפל אדום, בצל בינוני, עגבניה אדומה מאד וחציל קטן
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית עלי טימין טריים
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. בקערה מערבבים היטב את כל החומרים עד ליצירת מסה אחידה ומעט דביקה.
- 2. יוצרים קציצות שטוחות במשקל 80 גרם כל אחת ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
- 3. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.
- 4. מחממים תנור ל-240 מעלות.
- 5. צולים את הקציצות כעשר דקות עד השחמה קלה ומצננים.
- 6. מורידים את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות.
- 7. בקערה, מערבים את הירקות, התבלינים ושמן הזית ומניחים בשכבה אחידה על תבנית מרופדת נייר אפייה. צולים כרבע שעה.
- 8. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180, מפזרים את הירקות מעל הקציצות ואופים כארבעים דקות.