צלעות טלה וירקות מושחמים בתנור
מתכון של השף צ'רלי פדידה ממסעדת אוליב ליף לצלעות טלה וירקות מושחמים בתנור
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל 4 מנות:
- לטלה:
- 1.2 ק"ג קארה צלעות טלה בשלמותו (כ-3 צלעות למנה)
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לירקות:
- ½ פלפל אדום
- ½ בצל סגול חתוך לפרוסות
- 1 זוקיני חתוך לרצועות לאורך
- 6 עגבניות שרי שלמות
- 2 קלחי תירס מבושלים במים וחתוכים ל-3
- 20 עלי אורגנו טרי חתוכים גס
- ½ כפית טימין קצוץ
- מלח ים
- פלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
- 2. במקביל מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים את נתח הטלה מכל צדדיו, ממליחים ומפלפלים.
- 3.מכניסים לתנור החם למשך 5 עד 7 דקות תלוי בגודל הנתח ובמידת הצלייה הרצויה.
- 4. מכינים את הירקות: מתבלים את הירקות במלח, פלפל, טימין קצוץ ואורגנו טרי ומכניסים יחד עם הטלה לצלייה של 5 עד 7 דקות נוספות.
- 5. מוציאים ומגישים.