וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות פראסה (כרישה)

תפקידו של הבשר בתערובת הוא לא להיות דומיננטי אלא רק ללכד את הכרישה, שמטבעה מימית. הבשר מעשיר את הקציצות ומעניק טעמים של ציר בשר. בפסח אפשר להכין את הקציצות עם קמח מצה במקום פירורי לחם.

מתכון מאת: חנה אייזיק, מערכת וואלה

קציצות פראסה. נמרוד סונדרס
קציצות פראסה

מצרכים למתכון

  • ל-10 מנות:
  • 70 גרם בשר בקר טחון
  • 5 ק"ג כרישה
  • כפית פלפל
  • כף מלח
  • 1/2 1 כפיות שמן זית
  • 3 ביצים
  • כף פירורי לחם

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הכרישה בסיר, מכוסה במים רותחים כשעה וחצי עד שמתרככת לגמרי.
  • 2. מניחים את הכרישה במסננת ומניחים למים לצאת. לאחר כשעתיים של סינון סוחטים היטב את הכרישה ומניחים שוב במסננת ללילה.
  • 3. טוחנים במטחנת בשר ושוב, מניחים במסננת.
  • 4. טועמים לראות אם חסר דבר מה. מכסים עם צלחת ונותנים לתערובת לנוח כעשרים דקות.
  • 5. מניחים את הכרישה בקערה, מוסיפים 2 חופנים של בשר טחון, תבלינים, פירורי לחם, שמן זית ואת הביצים.
  • 6. במחבת משומנת וחמה מטגנים את הקציצות עד להשחמה, כ-3 דקות מכל צד.
  • סודות מהמטבח
  • *הכרישה מוציאה הרבה מאוד מים. מי שלא מחכה עד שכל הנוזלים ייצאו יגלה שהקציצות נהרסו בגלל עודף מים שהורס את התערובת.
  • *חופן= בשר שממלא את כף היד לגמרי.
  • *חשוב להשתמש בשמן זית מאיכות גבוהה כדי שלא יישרף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully