וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה תרד וחלמון

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!

מאפה תרד וחלמון. דנה מלמד
מאפה תרד וחלמון

מצרכים למתכון

  • 2 עלי פילו
  • שמן זית
  • 150גר' גבינת "חמד" (או פרומעז, או בולגרית, או מוצרלה)
  • 200 גר' תרד
  • כף חמאה
  • מלח גס
  • שמן זית להברשה
  • 4 חלמונים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 2. ממיסים את החמאה על מחבת. מוסיפים תרד ומלח וחולטים עד שהתרד מתרכך ומשנה את צבעו לגוון ירוק עמוק.
  • 3. פורסים עלה פילו אחד על משטח עבודה ומברישים בשמן זית.
  • 4. מניחים על העלה, בעדינות רבה, עלה פילו נוסף ומברישים גם אותו בשמן זית.
  • 5. חותכים את העלה ל-4 רצועות שוות.
  • 6. מניחים בתחתית כל רצועה "פס" של גבינה.
  • 7. מקפלים את העלה בשוליים משני הצדדים וממשיכים לגלגל לצורת סיגר.
  • 8. מגלגלים כל סיגר לצורת חישוק, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ10 דקות, עד שהמאפה זהוב.
  • 9. מוציאים מהתנור, מניחים במרכז ערימה של תרד חלוט ועליו חלמון. זורים מעט מלח גס ומחזירים לתנור לעוד 2-3 דקות (במקום שהכי קרוב למקור החום בתנור, כמה שיותר למעלה).
  • 10. הכי כיף לאכול עם הידיים, כשהחלמון נוטף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully