- 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
- 2. ממיסים את החמאה על מחבת. מוסיפים תרד ומלח וחולטים עד שהתרד מתרכך ומשנה את צבעו לגוון ירוק עמוק.
-
- 3. פורסים עלה פילו אחד על משטח עבודה ומברישים בשמן זית.
-
- 4. מניחים על העלה, בעדינות רבה, עלה פילו נוסף ומברישים גם אותו בשמן זית.
-
- 5. חותכים את העלה ל-4 רצועות שוות.
-
- 6. מניחים בתחתית כל רצועה "פס" של גבינה.
-
- 7. מקפלים את העלה בשוליים משני הצדדים וממשיכים לגלגל לצורת סיגר.
-
- 8. מגלגלים כל סיגר לצורת חישוק, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ10 דקות, עד שהמאפה זהוב.
-
- 9. מוציאים מהתנור, מניחים במרכז ערימה של תרד חלוט ועליו חלמון. זורים מעט מלח גס ומחזירים לתנור לעוד 2-3 דקות (במקום שהכי קרוב למקור החום בתנור, כמה שיותר למעלה).
-
-
- 10. הכי כיף לאכול עם הידיים, כשהחלמון נוטף.