מאפה שבלולי גבינה
באדיבות השף בני קריספין ל"קנור"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 400 גרם עלי פילו מרודדים ל 2-3 ריבועים
- 1 כוס גבינה בולגרית מגורדת (במליחות מעודנת)
- 1 גביע גבינה לבנה 5%
- 1 כוס גבינה צהובה מגורדת או קשקבל לשדרוג
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 כפיות מרק פטריות קנור רכיבים טבעיים בלבד
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- 2. מערבבים בקערה גבינות, מרק פטריות קנור ופלפל שחור עד לקבלת תערובת אחידה.
- 3. מברישים את העלה העליון בחמאה מומסת.
- 4. מורחים את התערובת על עלי הפילו.
- 5. מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.
- 6. מברישים את השבלולים בחמאה.
- 7. מניחים על נייר אפייה ואופים בתנור כ- 30 דקות עד להזהבה.