פסטיה במילוי גבינת פטה
הפסטיה היא מאפה מרוקאי אמיתי, והשף אבי ביטון יודע בדיוק מה היא צריכה. קצת גבינת פטה, קצת עגבניות קצוצות, קצת ותרד, ונגיעות של צ'ילי, שיהיה טוויסט בפה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 סועדים:
- 4 כפות שמן זית
- 3 עגבניות, קלופות וקצוצות דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- עלים מ-2 גבעולי טימין
- 2 כוסות (כ-200 גרם) עלי תרד קצוצים
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית פלפל צ'ילי יבש כתוש
- 12 עלי פילו, מופשרים וחתוכים למרובעים בגודל 20 * 20 ס"מ
- 250 גרם גבינת פטה, חתוכה ל-6 פרוסות בעובי של כ-3 מ"מ
- 2 כפות שמן, למריחה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- 2. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את העגבניות, השום, הטימין והתרד ומתבלים במלח ובצ'ילי. מטגנים דקה על אש גבוהה. מסירים מהאש ומצננים.
- 3. מניחים על משטח העבודה שני עלי פילו, שמים במרכז מעט מתערובת העגבניות והתרד ומעליה פרוסת גבינת פטה. מקפלים את עלי הפילו מעל הגבינה בצורת מעטפה. שמים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. ממלאים באותו האופן את כל עלי הפילו.
- 4. מורחים את הבצק בשמן ואופים 10-12 דקות עד שהעלים מזהיבים.
- 5. מגישים חם עם סלט ירקות קטן או עם סלט ביצים.