מקל אספרגוס בפילו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-30 מנות:
- 20 גבעולי אספרגוס באורך 20 ס"מ
- 40 דפי בצק פילו ברוחב 8 ס"מ ובאורך 30 ס"מ
- שמן זית להברשה
- 10 ענפי נענע (עלים בלבד)
- 100 גרם גבינת פטה מפוררת
- למיטבל:
- חבילת נענע
- 1 כוס קוקוס טחון
- 1 שמנת חמוצה
- 1 לימון סחוט
- 1/4 כפית סחוג
אופן ההכנה
- 1. מברישים דף בצק פילו במעט שמן זית, מפזרים עליו מעט גבינת פטה, בוזקים עלי נענע קצוצים ומניחים את גבעול האספרגוס.
- 2. מקפלים פנימה את שני צידי הפילו הצרים ואחר כך מגלגלים את הדף בצידו הרחב, עד שנוצר מעין סיגר ארוך וצר.
- 3. מניחים על נייר אפייה את כל הגלילים ואופים בחום של 180 מעלות עד שמזהיב.
- 4. מעבדים את כל חומרי המיטבל במעבד מזון ומגישים עם מקל האספרגוס.