- 1. שמים את החלמונים ואת מיץ הלימון במעבד מזון.
-
- 2. מוסיפים באטיות רבה את השמן, עד שמתקבל מרקם מיונזי.
-
- 3. מוסיפים את המלח לפי טעם ומצננים את המסה היטב.
-
- 4. אספרגוס: מרתיחים מים בסיר גדולים וממליחים מעט.
-
- 5. בסיר קטן נוסף מרתיחים את החומץ יחד עם כשתיים וחצי כוסות מים.
-
- 6. בינתיים, מערבבים בקערית את כל החומרים, למעט הגבינה.
-
- 7. מחמים מחבת טפלון על אש גבוהה ומשמנים אותו מעט.
-
- 8. חולטים את האספרגוס במים הרתוחים למשך 10 שניות, שולים ומייבשים מעט.
-
- 9. מעבירים את האספרגוס למחבת החמה ומשחמים אותם למשך 20 שניות נוספות.
-
- 10. מערבבים מעט את המים ושוברים לתוכם את הביצים. כעבור שלוש דקות שולים בעזרת כף מחוררת את הביצים העלומות מהמים.
-
- 11. מעבירים את האספרגוס לצלחות הגשה, מושכים את האספרגוס בתערובת השמן והלימון.
-
- 12. מניחים על האספרגוס את הביצים ושמים כף גדושה של האיולי ליד האספרגוס. מפזרים מלמעלה את הגורגונזולה ומעט מלח ים ומגישים מיד.