וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אספרגוס, ביצה עלומה ואיולי

מסעדת "מל ומישל" המופלאה מתל אביב ידועה בעיקר בעדינות שבה היא מתייחסת לאוכל שלה, והמנה הזו אינה שונה - החל באספרגוסים, דרך הביצה העלומה, ועד האיולי לימון הנפלא.

מתכון מאת: מערכת וואלה

אספרגוס עם ביצה עלומה של מסעדת מל ומישל תפריט פיקולה. ברני ארדוב
אספרגוס עם ביצה עלומה של מסעדת מל ומישל תפריט פיקולה

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 10 גבעולי אספרגוס גדולים, מנוקים מהגזע התחתון ומקולפים עד חצי גובה
  • 6 כפות שמן זית כתית מעולה
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 שן שום כתושה
  • 20 גר' גבינת גורגונזולה, שבורה לשבבים גדולים
  • 2 ביצים
  • 5 כפות חומץ טבעי
  • מלח ים גס
  • לאיולי לימון:
  • 1 כוס שמן זית כתית
  • 3 חלמוני ביצה
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי, מצונן במקרר
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. שמים את החלמונים ואת מיץ הלימון במעבד מזון.
  • 2. מוסיפים באטיות רבה את השמן, עד שמתקבל מרקם מיונזי.
  • 3. מוסיפים את המלח לפי טעם ומצננים את המסה היטב.
  • 4. אספרגוס: מרתיחים מים בסיר גדולים וממליחים מעט.
  • 5. בסיר קטן נוסף מרתיחים את החומץ יחד עם כשתיים וחצי כוסות מים.
  • 6. בינתיים, מערבבים בקערית את כל החומרים, למעט הגבינה.
  • 7. מחמים מחבת טפלון על אש גבוהה ומשמנים אותו מעט.
  • 8. חולטים את האספרגוס במים הרתוחים למשך 10 שניות, שולים ומייבשים מעט.
  • 9. מעבירים את האספרגוס למחבת החמה ומשחמים אותם למשך 20 שניות נוספות.
  • 10. מערבבים מעט את המים ושוברים לתוכם את הביצים. כעבור שלוש דקות שולים בעזרת כף מחוררת את הביצים העלומות מהמים.
  • 11. מעבירים את האספרגוס לצלחות הגשה, מושכים את האספרגוס בתערובת השמן והלימון.
  • 12. מניחים על האספרגוס את הביצים ושמים כף גדושה של האיולי ליד האספרגוס. מפזרים מלמעלה את הגורגונזולה ומעט מלח ים ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully