וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלמארי מטוגן בפנקו עם איולי

השף בן מחרובסקי ממסעדת "pier 23" עם מנה מושחתת וקלה מאוד להכנה, שהכי כיף לאכול אותה כשצופים אל הים, עם כוס בירה ביד.

מתכון מאת: בן מחרובסקי, מערכת וואלה

מנות תמנונים. ShutterStock
מנות תמנונים

מצרכים למתכון

  • 1/2 ק"ג קלמארי טרי חתוך לרצועות
  • 1/2 ק"ג פירורי פנקו
  • טגראשי לפי הטעם (תבלין יפני חריף, ניתן להחליף בפלפל שאטה טחון)
  • חלב
  • לאיולי:
  • 5 כפות מיונז - עדיף תוצרת בית
  • כף חרדל
  • 1 פלפל אדום חריף קלוי מקולף וקצוץ דק
  • 1/2 שן שום
  • מיץ מחצי לימון
  • קורט מלח
  • 5 כפות שמן זית (או יותר - לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את האיולי - מערבבים יחד את כל המרכיבים היטב, שומרים בקירור עד להגשה.
  • 2. משרים את הקלמארי בחלב כך שיהיה מכוסה לגמרי במשך שעתיים.
  • 3. מוציאים את הקלמארי וסוחטים היטב.
  • 4. מערבבים את הרצועות בתוך הפנקו המעורבב עם הטגראשי עד שמכוסות היטב.
  • 5. מטגנים בטיגון עמוק עד להזהבה, יש להקפיד שלא יהיה מטוגן יתר על המידה ויהפוך לצמיגי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully