קלמארי מטוגן בפנקו עם איולי
השף בן מחרובסקי ממסעדת "pier 23" עם מנה מושחתת וקלה מאוד להכנה, שהכי כיף לאכול אותה כשצופים אל הים, עם כוס בירה ביד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג קלמארי טרי חתוך לרצועות
- 1/2 ק"ג פירורי פנקו
- טגראשי לפי הטעם (תבלין יפני חריף, ניתן להחליף בפלפל שאטה טחון)
- חלב
- לאיולי:
- 5 כפות מיונז - עדיף תוצרת בית
- כף חרדל
- 1 פלפל אדום חריף קלוי מקולף וקצוץ דק
- 1/2 שן שום
- מיץ מחצי לימון
- קורט מלח
- 5 כפות שמן זית (או יותר - לפי הטעם)
אופן ההכנה
- 1. מכינים את האיולי - מערבבים יחד את כל המרכיבים היטב, שומרים בקירור עד להגשה.
- 2. משרים את הקלמארי בחלב כך שיהיה מכוסה לגמרי במשך שעתיים.
- 3. מוציאים את הקלמארי וסוחטים היטב.
- 4. מערבבים את הרצועות בתוך הפנקו המעורבב עם הטגראשי עד שמכוסות היטב.
- 5. מטגנים בטיגון עמוק עד להזהבה, יש להקפיד שלא יהיה מטוגן יתר על המידה ויהפוך לצמיגי.