פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לביבות שרימפס ותירס

      כשעובדים עם הילדים כדאי שכל החומרים יהיו על שולחן העבודה, ככה הם לומדים את אופן פעולת הבישול בצורה מסודרת. אם הילדים גדולים אז הם יכולים לערבב את תערובת התירס והשרימפס.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אייל לביא מבשל עם הילדים (נמרוד סונדרס)
      אייל לביא מבשל עם הילדים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-30 יחידות:
      • 2 כוסות קמח לבן
      • 2 כפות אבקת אפייה
      • 3/4 כפית מלח
      • 4 ביצים
      • 2 כוסות חלב
      • 100 גרם חמאה
      • 4 קלחי תירס מפורקים
      • 400 גרם שרימפס נקי בלי השריון ובלי הזנב
      • להגשה:
      • שמנת חמוצה/גוואקמולי

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר קטן שמים את החמאה ומאדים את גרגירי התירס.
      • 2. קוצצים את השרימפס ומוסיפים לסיר, ממשיכים לאדות 2-3 דקות.
      • 3. מורידים מהאש ומצננים.
      • 4. בקערה נפרדת, טורפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה, המלח והביצים.
      • 5. מוסיפים את החלב לאט לאט עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
      • 6. מוסיפים את תערובת השרימפס והתירס תוך כדי ערבוב.
      • 7. שומרים בקירור כחצי שעה לפני הטיגון.
      • 8. מחממים מחבת טפלון או מחבת לא נדבקת ומורחים במעט חמאה או שמן.
      • 9. יוצקים מהבלילה עיגול בקוטר של 10-12 ס"מ, כאשר מקפידים שיהיה שרימפס ותירס בכל לביבה.
      • 10. מטגנים על אש נמוכה עד שמופיעים בחלק העליון חורים והופכים בעדינות, מטגנים דקה שתיים נוספות ומוציאים.
      • 11. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה או גוואקמולי.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -