מתכונים חמים

לביבות שרימפס ותירס

כשעובדים עם הילדים כדאי שכל החומרים יהיו על שולחן העבודה, ככה הם לומדים את אופן פעולת הבישול בצורה מסודרת. אם הילדים גדולים אז הם יכולים לערבב את תערובת התירס והשרימפס.

מתכון מאת: אייל לביא, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

אייל לביא מבשל עם הילדים (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-30 יחידות:
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 2 כפות אבקת אפייה
  • 3/4 כפית מלח
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות חלב
  • 100 גרם חמאה
  • 4 קלחי תירס מפורקים
  • 400 גרם שרימפס נקי בלי השריון ובלי הזנב
  • להגשה:
  • שמנת חמוצה/גוואקמולי
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן שמים את החמאה ומאדים את גרגירי התירס.
  • 2. קוצצים את השרימפס ומוסיפים לסיר, ממשיכים לאדות 2-3 דקות.
  • 3. מורידים מהאש ומצננים.
  • 4. בקערה נפרדת, טורפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה, המלח והביצים.
  • 5. מוסיפים את החלב לאט לאט עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  • 6. מוסיפים את תערובת השרימפס והתירס תוך כדי ערבוב.
  • 7. שומרים בקירור כחצי שעה לפני הטיגון.
  • 8. מחממים מחבת טפלון או מחבת לא נדבקת ומורחים במעט חמאה או שמן.
  • 9. יוצקים מהבלילה עיגול בקוטר של 10-12 ס"מ, כאשר מקפידים שיהיה שרימפס ותירס בכל לביבה.
  • 10. מטגנים על אש נמוכה עד שמופיעים בחלק העליון חורים והופכים בעדינות, מטגנים דקה שתיים נוספות ומוציאים.
  • 11. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה או גוואקמולי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully