לביבות כרישה ובטטה
מתכון של אוראל קמחי, שף מסעדת פופינה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 4 כרישה גדולה פרוסה, חלוטה כ-5 דקות במים ומקוררת
- 3 בטטות בינוניות קלופות ומגורדות בפומפייה
- 2 כפות קמח
- 1 ביצה
- 200 מ"ל יוגורט צאן
- 2 כפות מייפל אמיתי
- 2 כפות בלסמי
- 2 כפות עירית קצוצה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- שמן
אופן ההכנה
- 1. את הכרישה פורסים וחולטים במשך כ-5 דקות עד ריכוך מלא. מעבירים למי קרח. סוחטים היטב.
- 2. בקערה מערבבים את הכרישה ואת הבטטות המגורדות לאחר שסחטנו אותם גם כן. מוסיפים את הקמח, הביצה מלח ופלפל שחור גרוס.
- 3. מטגנים במחבת עם שמן קנולה להשחמה אחידה משני הצדדים.
- 4. מערבבים את היוגורט, המייפל והבלסמי יחד עם העירית, מתבלים במלח ובפלפל ומניחים את הלביבות מעל.