לטקעס כרובית

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה!
לביבות של פיליס גלזר

מצרכים

  • ל-10-20 לביבות
  • 1 קילו כרובית, ללא גבעולים, חתוכה לחתיכות 2.5בגודל ס"מ
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס פירורי לחם (עדיף אורגניים, מכוסמין), או קמח שקדים טחונים
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • 2 כפות פטרוזיליה או כוסברה
  • 1 כף עלי טימין טרי
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מאדים את הכרובית עד שהיא רכה מאד. מייבשים וטוחנים במעבד מזון לגושים שלא עוברים את 1 ס"מ בגודל. מייבשים שוב במגבת נייר.
  • 2. מטגנים את הבצלים הקצוצים דק ב-2 כפות שמן על אש בינונית-נמוכה עד שהם רכים ומעט שחומים, כ-10 דקות. מורידים מן האש ומעמידים בצד 5 דקות לפני שמערבבים עם הכרובית, פירורי הלחם, ביצים טרופות, פטרוזיליה או כוסברה, מלח ופלפל.
  • 3. מגישים עם יוגורט, או יוגורט עם 2 כפיות חמוציות קצוצות בפנים, או עם רוטב טחינה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully