לטקעס כרובית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10-20 לביבות
- 1 קילו כרובית, ללא גבעולים, חתוכה לחתיכות 2.5בגודל ס"מ
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס פירורי לחם (עדיף אורגניים, מכוסמין), או קמח שקדים טחונים
- 2 ביצים גדולות טרופות
- 2 כפות פטרוזיליה או כוסברה
- 1 כף עלי טימין טרי
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 1/4 כוס שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
- 1. מאדים את הכרובית עד שהיא רכה מאד. מייבשים וטוחנים במעבד מזון לגושים שלא עוברים את 1 ס"מ בגודל. מייבשים שוב במגבת נייר.
- 2. מטגנים את הבצלים הקצוצים דק ב-2 כפות שמן על אש בינונית-נמוכה עד שהם רכים ומעט שחומים, כ-10 דקות. מורידים מן האש ומעמידים בצד 5 דקות לפני שמערבבים עם הכרובית, פירורי הלחם, ביצים טרופות, פטרוזיליה או כוסברה, מלח ופלפל.
- 3. מגישים עם יוגורט, או יוגורט עם 2 כפיות חמוציות קצוצות בפנים, או עם רוטב טחינה.