הספינג' של יוסי שטרית
השף יוסי שטרית ממסעדות "קיטשן מרקט" ו"אונזה" שבתל אביב עם מתכון לקינוח המרוקאי המתוק, שקל וכיף מאוד להכין עם הילדים בשבת בבוקר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-25 עיגולי בצק גדולים
- 1 ק"ג קמח לבן
- 25 גרם שמרים
- 35 גרם סוכר
- 4 כוסות מים
- 1 כף מלח
- ליטר שמן לטיגון
- לקישוט:
- סוכר
אופן ההכנה
- 1. לשים את כל מרכיבי הבצק, מלבד המלח וכשהתערובת מתגבשת, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש (הבצק צריך להיות דביק) עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- 2. מניחים את הבצק בצד ומתפיחים 45-60 דקות.
- 3. מחממים בסיר את השמן לטיגון.
- 4. מרטיבים את הידיים היטב וקורצים כדור מהבצק. בעזרת האצבעות יש ליצור טבעת במרכז הכדור ולהניח מיד בשמן החם.
- 5. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים ומספיגים בנייר סופג. מפזרים סוכר ומגישים חם.