ספינג' תפוזים
מתכון של השף שליו קמחי מ'מכללת השף'
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 30 גרם שמרים יבשים
- 1 כפית גרידת תפוז
- 2 כפות ליקר תפוזים
- 400 מ"ל מים
- 400 מ"ל חלב
- 10 מ"ל תמצית וניל
- סירופ תפוזים:
- רצועות גרידה מ-1 תפוז
- מיץ מתפוז 1
- 500 גרם סוכר
- 500 מ"ל מים
- 1/4 כוס ליקר תפוזים
אופן ההכנה
- 1. הכנת הספינג': מערבבים את חומרי הבצק עד ליצירה של בצק גמיש ודביק. מעבירים לקערה מכוסה במגבת או ניילון נצמד, לאחר מכן מתפיחים עד להכפלת נפח.
- 2. טובלים את הידיים בקערת מים, בוצעים מהבצק הרך כדורים, ויוצרים חור במרכז.
- 3. מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים עד לקבלת גוון זהוב.
- 4. להכנת הסירופ: מרתיחים יחד את כל החומרים עד ליצירת קצף במשך כ-30 דקות.
- 5. הגשה: טובלים את הספינג' בסירופ החם, ומגישים לשולחן.