וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות דגים הולנדיות

רות יולס נזכרת במתכון משפחתי היישר מהולנד הקרירה, לקציצות דגים שאותן אפשר לאכול חמות, פושרות או קרות. רוטב הרמולד המסורתי משלים היטב את הטעמים של הקציצות.

מתכון מאת: רות יולס, מערכת וואלה

פיש אנד צ'יפס. אפיק גבאי
פיש אנד צ'יפס

מצרכים למתכון

  • להכנת 15 קציצות:
  • 500 גרם פילה נסיכת הנילוס
  • 3-4 תפוחי אדמה בינוניים
  • בצל בינוני
  • 1 ביצה טרופה
  • כף חמאה רכה
  • 3 כפות פטרוזיליה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
  • מלח ופלפל
  • לטיגון:
  • 1/4 כוס שמן לטיגון ו-15 גרם חמאה
  • לרוטב רמולד:
  • 6 כפות מיונז איכותי
  • 3 נתחי אנשובי משומר בשמן קצוץ דק
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1כפית פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית טרגון קצוץ (לא הכרחי)
  • 2 כפיות מלפפון כבוש במלח קצוץ
  • 2 כפיות צלפים קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את פילה הדג לסיר בינוני ומבשלים על להבה קטנה עם מעט מאד מי-מלח, עם מכסה, כעשר דקות. מסננים ומרסקים בעזרת מזלג.
  • 2. את תפוחי האדמה מבשלים בקליפתם. ממתינים שהתפו"א יתקררו לחלוטין, מקלפים ומרסקים לחתיכות גסות (לא מרקם חלק לגמרי כמו פירה).
  • 3. מגרדים את הבצל בחלק הגס של פומפייה ומסננים מהנוזלים המיותרים.
  • 4. לקערה גדולה מכניסים את פילה הדג המרוסק יחד עם כל שאר המרכיבים והתבלינים ומערבבים היטב. מכניסים את התערובת למקרר למספר שעות.
  • 5. כשתערובת הקציצות קרה מספיק מחממים במחבת עמוקה את רבע כוס השמן ו-15 גרם החמאה.
  • 6. מערבבים את כל חומרי רוטב הרמולד ושומרים במקרר עד ההגשה. מגישים בכלי נפרד לצד הקציצות.
  • 7. יוצרים קציצות בגודל הרצוי וכשהשמן חם דיו מטגנים את קציצות הדגים.
  • 8. מערבבים את כל החומרים ושומרים במקרר עד ההגשה. מגישים בכלי נפרד לצד הקציצות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully