קציצות טונה ואיולי לימון

מה אפשר לעשות עם שלוש קופסאות טונה? הרבה מאוד: השף אבי ביטון ממסעדת "אדורה" הנהדרת בתל אביב מכין קציצות טונה קלילות, המלוות באיולי לימון משכר.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • 3 קופסאות טונה ללא השמן
  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
  • צרור פטרוזיליה קטן קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל
  • שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
  • איולי לימון:
  • 5 כפיות מיונז איכותי
  • 2 שיני שום כתוש
  • כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • כפית חרדל
  • 4 כפיות שמן זית
  • גרידת לימון מלימון וחצי
  • להגשה:
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1/2 לימון

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת עם שמן חצי עמוק.
  • 2. בינתיים מערבבים את כל חומרי הקציצות. מהדקים טוב טוב ומניחים בשמן. הופכים לאחר כשתיים שלוש דקות עד לקבלת מעט קריספי. מעבירים לנייר סופג.
  • 2. מערבבים את חומרי האיולי. מניחים על צלחת ובוזקים מעל גרידת לימון.
  • 3. על האיולי מניחים קציצות ומקשטים בבצל ירוק. סוחטים מעל לימון ואוכלים.
  • ממרח טונה ביתי

  • קציצות דגים הולנדיות

  • מחית מפלפלי אבנרוס ופלמידה

  • פסטה עגבניות ואנשובי עם הפתעה פריכה

  • ניוקי טחינה וחצילים שרופים

  • פתיתים א-לה פוטנסקה

  • גספאצ'ו אנדלוסי עם שרימפס

  • סלט מטיאס שבדי

  • סלט ניסואז אביבי

  • גפילטע פיש מודרניסטי

  • פתיתים עם מרק דגים

  • טרטר סלמון, רימונים ושקדים

  • פסטיצ'יו טוניסאי (פשטידת פסטה וטונה)

  • קרפצ'יו דג ים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully