קציצות טונה ואיולי לימון
מה אפשר לעשות עם שלוש קופסאות טונה? הרבה מאוד: השף אבי ביטון ממסעדת "אדורה" הנהדרת בתל אביב מכין קציצות טונה קלילות, המלוות באיולי לימון משכר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 קופסאות טונה ללא השמן
- 1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
- צרור פטרוזיליה קטן קצוץ דק
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- מלח
- פלפל
- שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
- איולי לימון:
- 5 כפיות מיונז איכותי
- 2 שיני שום כתוש
- כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- כפית חרדל
- 4 כפיות שמן זית
- גרידת לימון מלימון וחצי
- להגשה:
- 2 בצלים ירוקים קצוצים
- 1/2 לימון
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת עם שמן חצי עמוק.
- 2. בינתיים מערבבים את כל חומרי הקציצות. מהדקים טוב טוב ומניחים בשמן. הופכים לאחר כשתיים שלוש דקות עד לקבלת מעט קריספי. מעבירים לנייר סופג.
- 2. מערבבים את חומרי האיולי. מניחים על צלחת ובוזקים מעל גרידת לימון.
- 3. על האיולי מניחים קציצות ומקשטים בבצל ירוק. סוחטים מעל לימון ואוכלים.