פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פיש אנד צ'יפס עם רוטב טרטר

      שדרוג של מנת הפאסט פוד הבריטית הפופולרית כל כך: המפתח נמצא בתיבול של הכנת רוטב הטרטר, כשמחית האפונה מאזנת קצת את השמנוניות הבלתי נמנעת.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אוכל אנגלי (אפיק גבאי)
      אוכל אנגלי (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל 4 מנות:
      • 4 מנות של 100 גר פילה קוד
      • 50 גרם קמח – לציפוי הדג
      • שמן לטיגון עמוק
      • להכנת רוטב טרטר:
      • 2 כפות חרדל אנגלי או דיז'ון
      • 1 כפית מלח
      • קורט פלפל שחור טחון
      • 300 גרם מיונז
      • 1.5 כפיות מיץ לימון
      • 1 כפית חומץ בן יין
      • 20 גרם מלפפון חמוץ קצוץ דק
      • 20 גרם צלפים קטנים, קצוצים דק
      • מעט פטרוזליה קצוצה
      • 20 גרם בצלי שאלוט קצוצים
      • להכנת הבלילה:
      • 400 גר' קמח לחם
      • 1/2 1 כפיות מלח
      • 1/4 כפית פלפל לבן טחון
      • 250 מל' בירה
      • 250 מל' מים סודה
      • כף שמן חמניות
      • למחית אפונה:
      • 500 ג' אפונה קפואה
      • 40 ג' חמאה
      • 1 כפיות מלח
      • מעט נענע טריה
      • לצ'יפס:
      • 4 תפוחי אדמה לבנים לצי'פס, מקולפים וחתוכים לרצועות עבות
      • שמן לטיגון עמוק

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה מערבבים את המיונז עם שאר מרכיבי הטרטר. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומעבירים ל-4 קעריות הגשה.
      • 2. מכניסים לקערה נפרדת את חומרי הבלילה. מערבבים קמח, מלח ופלפל. מוסיפים את הבירה ואת הסודה. מערבבים הכל יחד עד קבלת בלילה חלקה ללא גושים. מוסיפים שמן ומערבבים. מכסים ומכניסים למקרר.
      • 3. מחממים את השמן בסיר טיגון ל-175 מעלות.
      • 4. מרתיחים מים בסיר ומכניסים את תפוחי האדמה ל-1.5 דקות. מוציאים ומעבירים למי קרח. מייבשים את תפוח האדמה היטב.
      • 5. מטגנים את הצ'יפס עד שהם מזהיבים. מוציאים מהשמן ומסננים.
      • 6. מאדים את האפונים בסיר עד התרככות, מוציאים ומסננים.
      • 7. ממיסים חמאה במחבת. מכניסים את האפונים למעבד מזון יחד עם החמאה, מלח ונענע וטוחנים בפולסים – שיהיה גס ומחזירים לסיר.
      • 8. מוציאים את הבלילה מהמקרר, טובלים את הדג בבלילה, מטגנים 1-2 יחידות בכל פעם בשמן עמוק ל-3 דקות או עד שמוזהב ופריך. מוציאים ומניחים על נייר מגבת שעל כלי הגשה. חוזרים על הפעולה לכל הדגים.
      • 9. מכניסים את הצ'יפס שוב לשמן העמוק ל-1-2 דקות, עד שמוזהב. מוציאים ומניחים על מגבת נייר.
      • 10. מסדרים את המנה על 4 צלחות: על כל צלחת יש להניח דג, צ'יפס וכ-2 כפות מחית אפונה ומניחים את קערית רוטב הטרטר על הצלחת.

      עוד מתכוני צ'יפס

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -