- 1. בקערה מערבבים את המיונז עם שאר מרכיבי הטרטר. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומעבירים ל-4 קעריות הגשה.
-
- 2. מכניסים לקערה נפרדת את חומרי הבלילה. מערבבים קמח, מלח ופלפל. מוסיפים את הבירה ואת הסודה. מערבבים הכל יחד עד קבלת בלילה חלקה ללא גושים. מוסיפים שמן ומערבבים. מכסים ומכניסים למקרר.
-
- 3. מחממים את השמן בסיר טיגון ל-175 מעלות.
-
- 4. מרתיחים מים בסיר ומכניסים את תפוחי האדמה ל-1.5 דקות. מוציאים ומעבירים למי קרח. מייבשים את תפוח האדמה היטב.
-
- 5. מטגנים את הצ'יפס עד שהם מזהיבים. מוציאים מהשמן ומסננים.
-
- 6. מאדים את האפונים בסיר עד התרככות, מוציאים ומסננים.
-
- 7. ממיסים חמאה במחבת. מכניסים את האפונים למעבד מזון יחד עם החמאה, מלח ונענע וטוחנים בפולסים שיהיה גס ומחזירים לסיר.
-
- 8. מוציאים את הבלילה מהמקרר, טובלים את הדג בבלילה, מטגנים 1-2 יחידות בכל פעם בשמן עמוק ל-3 דקות או עד שמוזהב ופריך. מוציאים ומניחים על נייר מגבת שעל כלי הגשה. חוזרים על הפעולה לכל הדגים.
-
- 9. מכניסים את הצ'יפס שוב לשמן העמוק ל-1-2 דקות, עד שמוזהב. מוציאים ומניחים על מגבת נייר.
-
- 10. מסדרים את המנה על 4 צלחות: על כל צלחת יש להניח דג, צ'יפס וכ-2 כפות מחית אפונה ומניחים את קערית רוטב הטרטר על הצלחת.