דג צלוי עם ברוקולי
יותר קל מזה לא יכול להיות: דג לבן, ברוקולי ירוק ורטבים כתומים-אדומים יוצרים מנה יפה מלאה בצבעים וטעמים, המתאימה בדיוק לקיץ בשל קלילות חומריה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 יח' פילה דג (מוסר/לברק/דניס)
- 6 כפות בצל קצוץ
- 6 כפות שמן
- 2 כפות שום כתוש
- 2 יח' צ'ילי אדום קצוץ
- 1/2 כוס רוטב שזיפים
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כפות רוטב צ'ילי חריף
- עלים מ-5 גבעולי כוסברה
- עלים מ-3 גבעולי נענע
- 1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים
- 1 כוס אורז לבן, מוכן
אופן ההכנה
- 1. צורבים במחבת חמה את הדג על צד העור, ומבשלים 4-5 דקות. הופכים את הדג, וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. מוציאים ומניחים בצד.
- 2. באותה מחבת מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה, ומוסיפים את השום ואת פרחי הברוקולי. מוסיפים צ'ילי, רוטב שזיפים, רוטב צ'ילי מתוק וחריף, ומבשלים 2-3 דקות.
- 3. מניחים את הדג על הצלחת, ויוצקים רוטב וברוקולי מהמחבת. מקשטים עם נענע וכוסברה. מומלץ להגיש עם אורז ליד.