דג צלוי עם ברוקולי

יותר קל מזה לא יכול להיות: דג לבן, ברוקולי ירוק ורטבים כתומים-אדומים יוצרים מנה יפה מלאה בצבעים וטעמים, המתאימה בדיוק לקיץ בשל קלילות חומריה.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
דג צלוי עם ברוקולי

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 4 יח' פילה דג (מוסר/לברק/דניס)
  • 6 כפות בצל קצוץ
  • 6 כפות שמן
  • 2 כפות שום כתוש
  • 2 יח' צ'ילי אדום קצוץ
  • 1/2 כוס רוטב שזיפים
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב צ'ילי חריף
  • עלים מ-5 גבעולי כוסברה
  • עלים מ-3 גבעולי נענע
  • 1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים
  • 1 כוס אורז לבן, מוכן

אופן ההכנה

  • 1. צורבים במחבת חמה את הדג על צד העור, ומבשלים 4-5 דקות. הופכים את הדג, וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. מוציאים ומניחים בצד.
  • 2. באותה מחבת מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה, ומוסיפים את השום ואת פרחי הברוקולי. מוסיפים צ'ילי, רוטב שזיפים, רוטב צ'ילי מתוק וחריף, ומבשלים 2-3 דקות.
  • 3. מניחים את הדג על הצלחת, ויוצקים רוטב וברוקולי מהמחבת. מקשטים עם נענע וכוסברה. מומלץ להגיש עם אורז ליד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully