וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלמון צלוי בצ'ילי ודבש

המרינדה האסיאתית מתייבשת היטב על טעמיו של הסלמון, אבל אם אין זמן, אפשר לוותר עליה ולהוסיף אותה לקראת סוף הצלייה – בשלב הזיגוג.

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

סלמון צלוי של אורלי פלאי-ברונשטיין. נמרוד סונדרס
סלמון צלוי של אורלי פלאי-ברונשטיין

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 נתחי פילה סלמון טרי (150-200 גרם למנה)
  • 4 כפות סויה
  • כמה טיפות שמן שומשום
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל צ'ילי פרוס
  • 1 כף דבש
  • מעט שמן לשימון המחבת

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את חומרי המרינדה, למעט הדבש. מניחים את הסלמון ומשרים למשך 10 דקות (או יותר אם מדובר בנתחים מהקפאה).
  • 2. מחממים מחבת היטב. משמנים קלות ומניחים עליה את הנתחים. צולים תחילה על צד העור ואחרי 2 דקות, כשהעור כבר לא נדבק, הופכים וצולים עוד 3 דקות. אם הנתח עבה או שאוהבים עשוי ממש, אפשר לכסות או לחלופין להוריד את החום מעט.
  • 3. בתום הצלייה יוצקים את שאריות המרינדה עם הדבש על הסלמון בעודו על המחבת, ומניחים למרינדה להיספג בדג ולזגג אותו.
  • 4. מעבירים לצלחת, ומגישים חם לצד אורז לבן וסלט מלפפונים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully