סלמון צלוי בצ'ילי ודבש
המרינדה האסיאתית מתייבשת היטב על טעמיו של הסלמון, אבל אם אין זמן, אפשר לוותר עליה ולהוסיף אותה לקראת סוף הצלייה בשלב הזיגוג.
סלמון צלוי של אורלי פלאי-ברונשטיין (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- 4 נתחי פילה סלמון טרי (150-200 גרם למנה)
- 4 כפות סויה
- כמה טיפות שמן שומשום
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל צ'ילי פרוס
- 1 כף דבש
- מעט שמן לשימון המחבת
- 1. מערבבים את חומרי המרינדה, למעט הדבש. מניחים את הסלמון ומשרים למשך 10 דקות (או יותר אם מדובר בנתחים מהקפאה).
- 2. מחממים מחבת היטב. משמנים קלות ומניחים עליה את הנתחים. צולים תחילה על צד העור ואחרי 2 דקות, כשהעור כבר לא נדבק, הופכים וצולים עוד 3 דקות. אם הנתח עבה או שאוהבים עשוי ממש, אפשר לכסות או לחלופין להוריד את החום מעט.
- 3. בתום הצלייה יוצקים את שאריות המרינדה עם הדבש על הסלמון בעודו על המחבת, ומניחים למרינדה להיספג בדג ולזגג אותו.
- 4. מעבירים לצלחת, ומגישים חם לצד אורז לבן וסלט מלפפונים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה