סלמון צלוי בצ'ילי ודבש
המרינדה האסיאתית מתייבשת היטב על טעמיו של הסלמון, אבל אם אין זמן, אפשר לוותר עליה ולהוסיף אותה לקראת סוף הצלייה בשלב הזיגוג.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 נתחי פילה סלמון טרי (150-200 גרם למנה)
- 4 כפות סויה
- כמה טיפות שמן שומשום
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל צ'ילי פרוס
- 1 כף דבש
- מעט שמן לשימון המחבת
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את חומרי המרינדה, למעט הדבש. מניחים את הסלמון ומשרים למשך 10 דקות (או יותר אם מדובר בנתחים מהקפאה).
- 2. מחממים מחבת היטב. משמנים קלות ומניחים עליה את הנתחים. צולים תחילה על צד העור ואחרי 2 דקות, כשהעור כבר לא נדבק, הופכים וצולים עוד 3 דקות. אם הנתח עבה או שאוהבים עשוי ממש, אפשר לכסות או לחלופין להוריד את החום מעט.
- 3. בתום הצלייה יוצקים את שאריות המרינדה עם הדבש על הסלמון בעודו על המחבת, ומניחים למרינדה להיספג בדג ולזגג אותו.
- 4. מעבירים לצלחת, ומגישים חם לצד אורז לבן וסלט מלפפונים.