פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בורקס גבינה

      למה לקנות בורקס גבינה, כשאפשר להכין אחד מושלם בבית? מוטי חיימוביץ' מוליך אתכם שלב אחר שלב בהכנה של בורקס גבינה אוורירי, גבינתי ומענג.

      5 מדרגים / 3.38 כוכבים

      בורקס גבינה בצק עלים (נמרוד סונדרס)
      בורקס גבינה בצק עלים (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לבצק בגודל 40X60 ס"מ:
      • לבסיס:
      • 250 גרם (3/4 1 כוס) קמח לבן רגיל
      • 1 כפית מלח
      • 2-3 טיפות מיץ לימון
      • 125 מ"ל מים
      • 40 גרם חמאה רכה, ללא מלח
      • לקיפולים:
      • 100 גרם חמאה
      • ל-8 יחידות:
      • 60X40 בצק עלים
      • 50 גרם גבינה צפתית, או פטה כבשים או עיזים יוונית, או טורקית/ צפתית של המאירי (עדיף תוצרת חוץ, כי הגבינות בארץ מלאות נוזלים)
      • 1 ביצה
      • 4 כפיות שומשום
      • להגשה:
      • יוגורט
      • ביצה חומה

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבסיס של הבצק: מכניסים למיקסר את כל חומרי הבסיס, ומפעילים על מהירות בינונית, עד שמתחיל להיווצר בצק.
      • 2. מוצאים את הבצק ולשים ביד, עד שהבצק מקבל מרקם אחיד וחלק (אותה פעולה אפשר גם לעשות באופן ידני). הבצק צריך להיות רך, אך לא דביק. יוצרים ממנו כדור.
      • 3. חורצים X במרכז הכדור, מכסים ומכניסים לשעה במקרר.
      • 4. בינתיים מניחים את החמאה בין שני ניירות אפייה, ואז מרדדים או מועכים אותה לריבוע בעובי של סנטימטר אחד.
      • 5. מסירים את העטיפה מהבצק ומניחים אותו על משטח קריר ומקומח קלות. מרדדים אותו מסמוך למרכז, בכל כיוון, כדי ליצר צורת צלב עם בליטה במרכז.
      • 6. שמים את החמאה במרכז, ומקפלים את ארבעת הצדדים של הבצק פנימה, כדי לכסות את החמאה לחלוטין.
      • 7. מרדדים במערוך, על משטח ממקומח קלות, את החלק העליון והתחתון של גוש הבצק, כדי לאטום את השוליים.
      • 8. קיפולים שלב ראשון: מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 30X15, בעובי של 1.5 ס''מ. מקפידים להפוך מדי פעם את הבצק, כדי שהחמאה לא תצא החוצה. מקפלים את הבצק ל-3 שכבות, ומניחים שליש על שליש על שליש. מיישרים את הבצק ולוחצים עליו.
      • 9. מסובבים את הבצק ומרדדים שוב למלבן כמו קודם. מקפלים שוב ל-3 שכבות (כלומר שליש על שליש על שליש, כמו קודם). עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים לפחות. המנוחה בין הקיפולים יכולה להיות גם יותר משעתיים.
      • 10. קיפולים שלב שני: אחרי שעתיים חוזרים על הפעולות של סעיפים 6 ו-7. עוטפים שוב בניילון ומקררים לשעתיים.
      • 11. קיפולים שלב שלישי: אחרי שעתיים חוזרים על הפעולות של סעיפים 6 ו-7, עוטפים בניילון נצמד, ומקררים או מקפיאים לשעתיים נוספות.
      • 12. כעת הבצק מוכן. אחרי מנוחה נוספת של שעתיים בקירור, ניתן לעבוד איתו או לחלק ליחידה בגודל, לפי צורך. לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא או להשתמש.
      • 13. הכנת המאפה: מרדדים בצק לעובי של כחצי ס"מ וחותכים ריבועים בגודל 16X16 ס"מ.
      • 14. לוקחים פרוסה של גבינת פטה, ושמים במרכז. מורחים את השוליים בביצה טרופה וסוגרים למשולש.
      • 15. מורחים ביצה גם בחלקו העליון של המאפה. בוזקים מעט שומשום. מצננים כחצי שעה.
      • 16. אופים כ-40-45 דקות, בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
      • 17. אפשר להגיש עם ביצה חומה ויוגורט.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -