וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בורקס גבינה

למה לקנות בורקס גבינה, כשאפשר להכין אחד מושלם בבית? מוטי חיימוביץ' מוליך אתכם שלב אחר שלב בהכנה של בורקס גבינה אוורירי, גבינתי ומענג.

מתכון מאת: מוטי חיימוביץ', מערכת וואלה

בורקס גבינה בצק עלים. נמרוד סונדרס
בורקס גבינה בצק עלים

מצרכים למתכון

  • לבצק בגודל 40X60 ס"מ:
  • לבסיס:
  • 250 גרם (3/4 1 כוס) קמח לבן רגיל
  • 1 כפית מלח
  • 2-3 טיפות מיץ לימון
  • 125 מ"ל מים
  • 40 גרם חמאה רכה, ללא מלח
  • לקיפולים:
  • 100 גרם חמאה
  • ל-8 יחידות:
  • 60X40 בצק עלים
  • 50 גרם גבינה צפתית, או פטה כבשים או עיזים יוונית, או טורקית/ צפתית של המאירי (עדיף תוצרת חוץ, כי הגבינות בארץ מלאות נוזלים)
  • 1 ביצה
  • 4 כפיות שומשום
  • להגשה:
  • יוגורט
  • ביצה חומה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבסיס של הבצק: מכניסים למיקסר את כל חומרי הבסיס, ומפעילים על מהירות בינונית, עד שמתחיל להיווצר בצק.
  • 2. מוצאים את הבצק ולשים ביד, עד שהבצק מקבל מרקם אחיד וחלק (אותה פעולה אפשר גם לעשות באופן ידני). הבצק צריך להיות רך, אך לא דביק. יוצרים ממנו כדור.
  • 3. חורצים X במרכז הכדור, מכסים ומכניסים לשעה במקרר.
  • 4. בינתיים מניחים את החמאה בין שני ניירות אפייה, ואז מרדדים או מועכים אותה לריבוע בעובי של סנטימטר אחד.
  • 5. מסירים את העטיפה מהבצק ומניחים אותו על משטח קריר ומקומח קלות. מרדדים אותו מסמוך למרכז, בכל כיוון, כדי ליצר צורת צלב עם בליטה במרכז.
  • 6. שמים את החמאה במרכז, ומקפלים את ארבעת הצדדים של הבצק פנימה, כדי לכסות את החמאה לחלוטין.
  • 7. מרדדים במערוך, על משטח ממקומח קלות, את החלק העליון והתחתון של גוש הבצק, כדי לאטום את השוליים.
  • 8. קיפולים שלב ראשון: מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 30X15, בעובי של 1.5 ס''מ. מקפידים להפוך מדי פעם את הבצק, כדי שהחמאה לא תצא החוצה. מקפלים את הבצק ל-3 שכבות, ומניחים שליש על שליש על שליש. מיישרים את הבצק ולוחצים עליו.
  • 9. מסובבים את הבצק ומרדדים שוב למלבן כמו קודם. מקפלים שוב ל-3 שכבות (כלומר שליש על שליש על שליש, כמו קודם). עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים לפחות. המנוחה בין הקיפולים יכולה להיות גם יותר משעתיים.
  • 10. קיפולים שלב שני: אחרי שעתיים חוזרים על הפעולות של סעיפים 6 ו-7. עוטפים שוב בניילון ומקררים לשעתיים.
  • 11. קיפולים שלב שלישי: אחרי שעתיים חוזרים על הפעולות של סעיפים 6 ו-7, עוטפים בניילון נצמד, ומקררים או מקפיאים לשעתיים נוספות.
  • 12. כעת הבצק מוכן. אחרי מנוחה נוספת של שעתיים בקירור, ניתן לעבוד איתו או לחלק ליחידה בגודל, לפי צורך. לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא או להשתמש.
  • 13. הכנת המאפה: מרדדים בצק לעובי של כחצי ס"מ וחותכים ריבועים בגודל 16X16 ס"מ.
  • 14. לוקחים פרוסה של גבינת פטה, ושמים במרכז. מורחים את השוליים בביצה טרופה וסוגרים למשולש.
  • 15. מורחים ביצה גם בחלקו העליון של המאפה. בוזקים מעט שומשום. מצננים כחצי שעה.
  • 16. אופים כ-40-45 דקות, בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
  • 17. אפשר להגיש עם ביצה חומה ויוגורט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully