בורקס עלים אורניות וקשקבל

אחרי כמות גשמים משמעותית והתחממות במזג האוויר, האורניות ממלאות את היערות. השף עמוס שיאון מ"הלנה בנמל" מלקט פטריות ומכין איתן בורקס בלתי נשכח.

מתכון מאת: עמוס שיאון, מערכת וואלה!
מתכוני אורניות בהלנה בנמל

מצרכים

  • ל-10 יחידות:
  • 1/2 חבילה בצק עלים על בסיס חמאה
  • 3 אורניות גדולות
  • שן שום פרוסה
  • מעט אגוז מוסקט
  • כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • בצל סגול פרוס דק
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת

אופן ההכנה

  • 1. למילוי: מאדים את את הבצל השום והאורניות בשמן זית.
  • 2. מוסיפים את התבלינים. מאדים עד לריכוך האורניות.
  • 3. מקררים מעט ומוסיפים את הגבינה.
  • 4. קורצים עיגולים מהבצק המרודד ומניחים כף מן המילוי על כל עיגול. מקפלים לחצי סהר וסוגרים את הקצוות בעזרת מזלג.
  • 5. מברישים בביצה טרופה. אופים בתנור ב-180 מעלות כ-25 דקות.
  • 6. מוציאים ואוכלים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully