בורקס עלים אורניות וקשקבל
אחרי כמות גשמים משמעותית והתחממות במזג האוויר, האורניות ממלאות את היערות. השף עמוס שיאון מ"הלנה בנמל" מלקט פטריות ומכין איתן בורקס בלתי נשכח.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10 יחידות:
- 1/2 חבילה בצק עלים על בסיס חמאה
- 3 אורניות גדולות
- שן שום פרוסה
- מעט אגוז מוסקט
- כף שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- בצל סגול פרוס דק
- 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
אופן ההכנה
- 1. למילוי: מאדים את את הבצל השום והאורניות בשמן זית.
- 2. מוסיפים את התבלינים. מאדים עד לריכוך האורניות.
- 3. מקררים מעט ומוסיפים את הגבינה.
- 4. קורצים עיגולים מהבצק המרודד ומניחים כף מן המילוי על כל עיגול. מקפלים לחצי סהר וסוגרים את הקצוות בעזרת מזלג.
- 5. מברישים בביצה טרופה. אופים בתנור ב-180 מעלות כ-25 דקות.
- 6. מוציאים ואוכלים חם.