פריטטת אורניות ותפוחי אדמה
אחרי כמות גשמים משמעותית והתחממות במזג האוויר, האורניות ממלאות את היערות. השף עמוס שיאון מהלנה בנמל מלקט פטריות ומכין פריטטה חלומית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 3 ביצים
- 40 גרם פרמזן מגורד
- 100 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)
- 1 בצל פרוס דק
- 1תפוח אדמה פרוס
- חופן טימין
- 3 אורניות פרוסות עבה יחסית
- כף חמאה
- מלח
- פלפל לבן
אופן ההכנה
- 1. בבלנדר מקציפים את הביצים הפרמזן והשמנת.
- 2. במחבת מטגנים את הבצל, תפוח האדמה והאורניות עד לריכוך. מוסיפים את הטימין והפלפל הלבן.
- 3. ומוסיפים את תערובת הביצים. מערבבים היטב.
- 4. כאשר רוב הפריטטה יציבה מכניסים לתנור עם חום עליון של 180 מעלות (כמה שיותר קרוב לגוף החימום) לכ-3 דקות אחרונות.
- 5. מגישים חם.