גראטן קולרבי ולפת

השפים אמרי בריל וזיו מנשה מכינים גראטן לפת וקולורבי וממליצים להשתמש בשמרי הבירה להוספת מנעד טעמים רחב

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה!
הפקת וללנטיינס אמרי בריל וזיו מנשה(צילום: שני בריל)

מצרכים

  • מצרכים לתבנית בינונית:
  • 1 תפוח אדמה גדול או 2 בינוניים
  • 1 לפת גדולה או או 2 בינוניות
  • 1 קולורבי גדול או 2 בינוניים
  • 100 גרם שמרי בירה או פרמזן
  • חופן טימין קצוץ
  • 100 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור מראש על 200 מעלות.
  • 2. מקלפים את הירקות ופורסים דק באמצעות מנדולינה או סכין חדה לפרוסות בעובי 2 - 5 מ"מ.
  • 3. מסדרים שכבה מכל ירק, כאשר בין שכבה לשכבה מורחים חמאה מומסת בנדיבות ובין כל 3 שכבות מתבלים במלח, טימין וחופן של שמרי בירה/ פרמזן. צריכות לצאת 6-8 שכבות של ירקות.
  • 4. מכסים ברדיד אלומיניום ולאפות כחצי שעה, לאחר מכן ניתן להסיר את רדיד האלומיניום ל-15 דק נוספות ולהמתין עד שהגראטן יקבל סוג של הזהבה והקרמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully