גראטן קולרבי ולפת
השפים אמרי בריל וזיו מנשה מכינים גראטן לפת וקולורבי וממליצים להשתמש בשמרי הבירה להוספת מנעד טעמים רחב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מצרכים לתבנית בינונית:
- 1 תפוח אדמה גדול או 2 בינוניים
- 1 לפת גדולה או או 2 בינוניות
- 1 קולורבי גדול או 2 בינוניים
- 100 גרם שמרי בירה או פרמזן
- חופן טימין קצוץ
- 100 גרם חמאה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור מראש על 200 מעלות.
- 2. מקלפים את הירקות ופורסים דק באמצעות מנדולינה או סכין חדה לפרוסות בעובי 2 - 5 מ"מ.
- 3. מסדרים שכבה מכל ירק, כאשר בין שכבה לשכבה מורחים חמאה מומסת בנדיבות ובין כל 3 שכבות מתבלים במלח, טימין וחופן של שמרי בירה/ פרמזן. צריכות לצאת 6-8 שכבות של ירקות.
- 4. מכסים ברדיד אלומיניום ולאפות כחצי שעה, לאחר מכן ניתן להסיר את רדיד האלומיניום ל-15 דק נוספות ולהמתין עד שהגראטן יקבל סוג של הזהבה והקרמה.