לביבות תרד ובטטה אפויות
לא רק לחנוכה: מתכון ללביבות בטטה עם תרד, בולגרית וקשקבל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 14-16 לביבות
- 1 בטטה בינונית גדולה מגוררת דק וסחוטה מנוזלים
- 1 בצל מגורר על גס וסחוט מנוזלים
- 200 גרם עלי בייבי תרד
- 100 גרם גבינה בולגרית
- 50 גרם גבינת קשקבל מגורדת
- מלח
- פלפל שחור
- 2 ביצים
- 3 כפות פירורי לחם
- ספרי שמן
- להגשה:
- שמנת חמוצה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ובינתיים מאדים את התרד על מחבת יבשה עד שהנפח מתכווץ. נפטרים מכמה שיותר נוזלים, קוצצים ומעבירים לקערה.
- 2. מוסיפים לקערת התרד את יתרת החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
- 3. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפיה ומתיזים מעט ספרי שמן. מכינים מהתערובת לביבות ומסדרים במרווחים על גבי נייר האפייה.
- 4. אופים כ-30 דקות עד שהן פריכות וזהובות.