לביבות בטטה ועדשים

לביבות קסם שמכינים בלי ביצים. העדשים המושרות נטחנות והחלבון שבתוכן הוא שמחבר את התערובת. הלביבות מתובלות בשום, ג'ינג'ר ובצל ירוק. מגישים לצד מטבל שמנת חמוצה עם ליים.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!

מצרכים

  • 1 כוס עדשים כתומות שהושרו במים 3 שעות לפחות וסוננו היטב
  • 2 בטטות אפויות ומעוכות
  • 1 בצל סגול
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1-1/2 צ'ילי ירוק
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • למטבל:
  • יגורט או שמנת חמוצה (או טחינה, לטבעונים)
  • מיץ מחצי ליים
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מרסקים את העדשים עם בצל, שום, ג'ינג'ר, בצל ירוק וצ'ילי במעבד מזון לקבלת מחית. מוסיפים את הבטטה, ואבקת האפייה ומערבבים היטב. בודקים שלא חסר מלח, זה חשוב.
  • 2. מחממים מחבת עם שמן, יוצרים לביבות ומטגנים כ-2 דקות מכל צד להזהבה (לחלופין אפשר לכדרר ולאפות ב-220 מעלות 10 דקות).
  • 3. מכינים מטבל: מערבבים שמנת חמוצה עם ליים ומלח.
  • עארוק - לביבות עיראקיות

  • לביבות תירס ותפוח אדמה

  • לביבות אפונה וכרישה בניחוח לימונענע

  • אנטיפסטי חציל

  • אנטיפסטי בצלים

  • פולנטה פריכה בקרם קשיו

  • סלט שעועית מקסיקני

  • פטריות מוקפצות עם קינואה

  • קדירת ירקות ופריקי

  • צ'יפס קולרבי

  • פסטה ברוטב נפוליטני

  • אנטיפסטי קישואים

  • צ׳יפס קרעי תפוחי אדמה

  • כרובית אפויה עם טחינה ספייסית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully