עארוק - לביבות עיראקיות
לביבות עיראקיות מסורתיות שאוכלים בארוחת הבוקר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10 לביבות:
- 2 תפוחי אדמה
- 1 קישוא גדול
- 1 בצל גדול
- 1/2 זר פטרוזיליה
- 1 פלפל אדום
- 1 עגבניה
- 4 כפות קמח תופח
- 3 ביצים
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- .מגרדים גס את הבצל, הקישוא, תפוחי אדמה. מניחים במסננת וסוחטים עד שיצאו כל הנוזלים. משאירים במסננת לעוד חצי שעה.
- 2.בינתיים מניחים בקערה פלפל אדום חתוך דק, פטרוזליה קצוצה דק, עגבניה מגורדת במגרדת גסה.
- 3.מוסיפים את הבצל, תפוחי האדמה, והקישוא שסחטנו. מוסיפים את הקמח והביצים, מלח ופלפל לערבב היטב.
- 4.משאירים עוד חצי שעה לפי הטיגון.
- 5.לוקחים כף גדולה עם הבלילה. מניחים במחבת ומשטחים על מנת שתצא לביבה שטוחה. מטגנים על אש לא גבוהה עד לקבלת צבע חום משני הצדדים.