טארט פטריות וגבינת עזים
לבשל כמו השפים הגדולים. מתכון עם סטייל של אחת מהמסעדות המובילות המשתתפות ב"טעם העיר", מאת השף של מסעדת "אודיאון", עומרי שחר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה אחת:
- 20 גרם בצק עלים מרודד דק, ואפוי
- 1 בצל קצוץ
- 1 כף אגוזי מלך
- 1 כפית שמנת מתוקה
- 20 גרם גבינת עזים קשה
- 50 גרם פטריות פורטובלו, חתוכות
- 1 אגס, חתוך לקוביות קטנות
- 1 לימון סחוט
- 1 כפית דבש
- 1 כפית שמן זית
- 1 כפית חומץ שרי
אופן ההכנה
- 1. לטגן את הפטריות בשמן זית ולייבשן מהשמן.
- 2. לאדות את הבצל עד שמבושל לחלוטין. להוסיף את אגוזי המלך, חומץ השרי והשמנת. לבשל עד שיבש ולטחון עד לקבלת מחית.
- 3. את מחית הבצל יש למרוח על הבצק האפוי, לסדר את הפטריות המטוגנות, לפזר מעל את גבינת העזים ולחמם.
- 4. להכנת האגס: לערבב את מיץ הלימון, האגס והדבש. להביא לרתיחה ולהוריד מהאש.
- 5. להכנה: לחמם את הטארט, להוסיף סלט ארגולה קטן מלמעלה והרוטב מסביב.