פסטת חלמונים עם אורניות וטימין
השף עמוס שיאון מהלנה בנמל מלקט פטריות ומכין איתן פסטה בהכנה ביתית .למי שאין זמן או מכונת פסטה, אפשר לקצר תהליכים במתכון הזה ולוותר על שלב הכנת הפסטה. יחד עם זאת, קחו בחשבון שמבחינת טעם ותחושת הסיפוק שאחרי, הפסטה הטרייה מנצחת.
מתכוני אורניות בהלנה בנמל (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-2 מנות:
- לפסטה:
- כוס קמח דורום
- עשרה חלמונים
- חמש כפות שמן זית
- כפית מלח
- לרוטב:
- 2 אורניות גדולות פרוסות
- 1 שן שום פרוסה
- עלים מענף טימין אחד
- חצי תפוח אדמה פרוס הכי דק שאפשר
- 2 כפות חמאה
- מלח אטלנטי
- 1. שופכים 2/3 מהכוס לתוך קערת המיקסר עם להב לישה. מוסיפים מלח.
- 2. שופכים פנימה את הביצים ואת שמן הזית, ומתחילים לערבב במהירות איטית. הבצק צריך להיות רטוב יחסית.
- 3. מוסיפים בהדרגה את הקמח שנותר, עד שנראה שהבצק עומד להתפורר.
- 4. בנקודה זו נותנים למיקסר לעבוד כשבע דקות.
- 5. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- 6. אחרי מנוחה של שעה לפחות במקרר, מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי 6.
- 7. מבשלים את הפסטה בישול קצר לדרגת אל דנטה.
- 8. ממיסים חמאה במחבת גדולה ומוסיפים תפוח אדמה ושום
- כאשר אלו הופכים שקופים מוסיפים את האורניות ומטגנים כ2 דקות. מוסיפים טימין ומלח.
- 9. מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת ומקפיצים עד שהרוטב עוטף את כל הפסטה. מגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה