מתכונים חמים

מרק אורניות קוניאק וכרישה

השף עמוס שיאון מהלנה בנמל מלקט פטריות ומבשל אתן מרק חמים לחורף

מתכון מאת: עמוס שיאון, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

מתכוני אורניות בהלנה בנמל (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • כ-500 גרם אורניות קטנות וטריות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 בצל אדום או לבן קצוץ דק
  • 20 גרם חמאה
  • חופן גבעולי טימין טרי מופרד לעלים
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 4 כוסות מרק עוף או ירקות צח
  • חופן קטן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כרישות פרוסות דק (רק החלק הלבן)
  • 120 מ"ל קוניאק באיכות מעולה (1/2 כוס)
  • לקישוט
  • פיסטוק
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים חמאה ושמן זית בסיר ומאדים את כל הירקות עם האורניות והתבלינים. מוסיפים קוניאק, מצמצמים מעט את הנוזלים ומוסיפים ציר עוף.
  • 2. מבשלים כחצי שעה ומוסיפים שמנת מתוקה. מוצאים חצי מתוכן המרק הצידה וטוחנים למרק חלק ומוסיפים את הירקות והפטריות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully