מרק אורניות קוניאק וכרישה
השף עמוס שיאון מהלנה בנמל מלקט פטריות ומבשל אתן מרק חמים לחורף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- כ-500 גרם אורניות קטנות וטריות
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 1 בצל אדום או לבן קצוץ דק
- 20 גרם חמאה
- חופן גבעולי טימין טרי מופרד לעלים
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- 4 כוסות מרק עוף או ירקות צח
- חופן קטן עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 2 כרישות פרוסות דק (רק החלק הלבן)
- 120 מ"ל קוניאק באיכות מעולה (1/2 כוס)
- לקישוט
- פיסטוק
אופן ההכנה
- 1. ממיסים חמאה ושמן זית בסיר ומאדים את כל הירקות עם האורניות והתבלינים. מוסיפים קוניאק, מצמצמים מעט את הנוזלים ומוסיפים ציר עוף.
- 2. מבשלים כחצי שעה ומוסיפים שמנת מתוקה. מוצאים חצי מתוכן המרק הצידה וטוחנים למרק חלק ומוסיפים את הירקות והפטריות.