וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק אורניות קוניאק וכרישה

השף עמוס שיאון מהלנה בנמל מלקט פטריות ומבשל אתן מרק חמים לחורף

מתכון מאת: עמוס שיאון, מערכת וואלה

מתכוני אורניות בהלנה בנמל. נמרוד סונדרס
מתכוני אורניות בהלנה בנמל

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • כ-500 גרם אורניות קטנות וטריות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 בצל אדום או לבן קצוץ דק
  • 20 גרם חמאה
  • חופן גבעולי טימין טרי מופרד לעלים
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 4 כוסות מרק עוף או ירקות צח
  • חופן קטן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כרישות פרוסות דק (רק החלק הלבן)
  • 120 מ"ל קוניאק באיכות מעולה (1/2 כוס)
  • לקישוט
  • פיסטוק

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים חמאה ושמן זית בסיר ומאדים את כל הירקות עם האורניות והתבלינים. מוסיפים קוניאק, מצמצמים מעט את הנוזלים ומוסיפים ציר עוף.
  • 2. מבשלים כחצי שעה ומוסיפים שמנת מתוקה. מוצאים חצי מתוכן המרק הצידה וטוחנים למרק חלק ומוסיפים את הירקות והפטריות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully