- 1. מרתיחים מים בסיר גדול עם מלח גס (10 גרם מלח לכל ליטר).
-
- 2. מבשלים את הקנלוני 8 דקות בדיוק.
-
- 3. מסננים ומצננים על מגש רחב, באוויר הפתוח.
-
- 4. משמנים קלות את הקנלוני בשמן זית.
-
- 5. מכינים את המילוי: מושחים את החצילים בשכבה דקה של שמן זית, וקולים בתנור חם מאוד למשך כ-15 דקות.
-
- 6. מוצאים, מצננים, מקלפים וקוצצים גס.
-
- 7. מוסיפים את שאר חומרי המילוי, ומערבבים היטב.
-
- 8. מכינים את רוטב העגבניות: מחממים במחבת את שמן הזית והשום. מקפידים שלא לחרוך את השום.
-
- 9. כשהשמן חם מאוד, מוסיפים את העגבניות הקצוצות. ממליחים ומפלפלים. מבשלים על אש גבוהה כ-5 דקות.
-
- 10. מוסיפים את בקבוק הרוטב, ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את עלי האורגנו ומסירים מהאש.
-
- 11. מכינים את הקנלוני: יוצקים את רוטב העגבניות לתבנית חסינת חום, המתאימה להגשה.
-
- 12. מסדרים את הקנלוני מעל לרוטב. ממלאים אותו במילוי בעזרת שק זילוף. יוצקים עוד מהרוטב ומעט שמן מסביב, ומפזרים פרמזן.
-
- 13. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים כ-10 דקות, עד תחילת הזהבה.