מתכונים חמים

קנלוני במילוי חצילים וגבינות

גלילים על גלילים הממולאים בחצילים, ריקוטה פרסקה ופקורינו, כשאת הכל עוטף רוטב עגבניות מעקצץ. מנה שטרום מביאה את רומא עד לשולחן האוכל בבית שלכם.

מתכון מאת: מנה שטרום, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

קנלוני חצילים של קמפלינו (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1 חבילה (500 גרם) של קנלוני
  • שמן זית
  • 100 גרם פרמזן מגורד
  • למילוי:
  • 1.5 ק"ג חציל בלאדי
  • 1 ק"ג ריקוטה פרסקה
  • 100 גרם גבינת פקורינו מגורדת
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל
  • לרוטב העגבניות:
  • 4 עגבניות אדומות בשלות, חתוכות לקוביות
  • 4 שיני שום קצוצות גס
  • 2 כפות שמן זית
  • בקבוק רוטב עגבניות (מומלץ "רוסטיקו" של קונסרבה דלה נונה)
  • עלים טריים מ-3 גבעולי אורגנו
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים מים בסיר גדול עם מלח גס (10 גרם מלח לכל ליטר).
  • 2. מבשלים את הקנלוני 8 דקות בדיוק.
  • 3. מסננים ומצננים על מגש רחב, באוויר הפתוח.
  • 4. משמנים קלות את הקנלוני בשמן זית.
  • 5. מכינים את המילוי: מושחים את החצילים בשכבה דקה של שמן זית, וקולים בתנור חם מאוד למשך כ-15 דקות.
  • 6. מוצאים, מצננים, מקלפים וקוצצים גס.
  • 7. מוסיפים את שאר חומרי המילוי, ומערבבים היטב.
  • 8. מכינים את רוטב העגבניות: מחממים במחבת את שמן הזית והשום. מקפידים שלא לחרוך את השום.
  • 9. כשהשמן חם מאוד, מוסיפים את העגבניות הקצוצות. ממליחים ומפלפלים. מבשלים על אש גבוהה כ-5 דקות.
  • 10. מוסיפים את בקבוק הרוטב, ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  • מוסיפים את עלי האורגנו ומסירים מהאש.
  • 11. מכינים את הקנלוני: יוצקים את רוטב העגבניות לתבנית חסינת חום, המתאימה להגשה.
  • 12. מסדרים את הקנלוני מעל לרוטב. ממלאים אותו במילוי בעזרת שק זילוף. יוצקים עוד מהרוטב ומעט שמן מסביב, ומפזרים פרמזן.
  • 13. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים כ-10 דקות, עד תחילת הזהבה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully