- הפסטה:
- 1. מכניסים את הקמח לקערה ויוצרים גומה. מוסיפים למרכז הגומה את הביצים ובעזרת מזלג מערבבים את התערובת עד שהיא מתחילה להקשיח. ממשיכים ללוש בעזרת כרית כף היד את התערובת עד ליצירת מסה אחידה.
-
- 2. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל רבע על משטח חלק ומקומח עד לעובי של 2 ס"מ.
-
- 3. מכניסים את הבצק למכונת פסטה ביתית לקבלת דפים רחבים. רצוי להגיע לבצק כמה שיותר דק. חותכים את הדפים שמתקבלים במרווחים שווים של 20 ס"מ.
-
- לרוטב:
- 1. מטגנים בסיר את הבצל, הגזר והסלרי עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום השלמות, העגבניות, עלי הדפנה והפלפל החריף ומביאים לרתיחה.
-
- 2. מבשלים כשעה וחצי נוספות על אש נמוכה. יש לשים לב שהרוטב לא מתייבש או נשרף ובמידת הצורך להוסיף מעט מים.
-
- 3. מעבירים את הרוטב דרך "מולי" (מסננת - מועך ירקות) לסיר אחר או טוחנים את הרוטב בבלנדר לאחר שמוציאים את עלי הדפנה והפלפל החריף.
-
- 4. מחזירים את הרוטב לסיר ונותנים לו להתבשל כ-20 דקות נוספות או עד לסמיכות הרצויה.
-
- 5. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את הסוכר עד לשבירת החמיצות של רוטב העגבניות. חשוב להיזהר בכמות הסוכר.
-
- המילוי:
- 1. בסיר עם מים רותחים חולטים את התרד ומעבירים מיד את העלים למי קרח. קוצצים את עלי התרד ומערבבים עם גבינת הריקוטה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
-
- 2. בקצה כל דף פסטה שמים שורה של מלית הריקוטה והתרד ומגלגלים בזהירות את הדף מסביב למלית.
-
- 3. מניחים בתחתית תבנית משומנת שליש מרוטב העגבניות ומסדרים מעל את צינורות הפסטה הממולאים, מכסים את הצינורות בשארית הרוטב, מפזרים פרמזן ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-20 דקות.
-
- 4. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים כל קנלוני בצלחת ויוצקים את הרוטב מעל.