- 1. מכינים את הפירורים: במעבד מזון טוחנים את הלחם לפירורים דקים. מוציאים לקערה ומערבבים עם שמן זית. מעבירים לתבנית האפייה ומהדקים למשטח אחיד, שגובהו 1 ס"מ.
-
- 2. אופים את פירורי הלחם בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-10 דקות.
-
- 3. מכינים את המילוי: מכניסים את כל חומרי המילוי לקערה ולשים הכל בידיים, עד לקבלת מסה אחידה.
-
- 4. מברישים את פרוסות החציל בשמן זית וצולים אותן בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-10 דקות, עד שהן מתרככות.
-
- 5. מסדרים את פרוסות החציל מעל פירורי הלחם הקלויים, כשבכל פעם חצי פרוסה נשענת על הדופן וחצי בתוך התבנית.
-
- 6. משטחים את המילוי על שכבת החצילים, עד ל-2/3 מגובה מהתבנית. סוגרים את שיפולי החציל על המילוי ומהדקים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 45 דקות. בודקים עם קיסם, שיוצא חלק מבפנים.
-
- 7. מקררים לפחות שעה, פורסים ומגישים.