וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה חצילים וגבינה מלוחה

השף האגדי יונתן רושפלד ממסעדות "טאפס אחד העם", "הרברט סמואל" ועוד רבות אחרות, מציג מתכון מסקרן למאפה חצילים, גבינה מלוחה ופירורי לחם שיפון. אל תחמיצו.

מתכון מאת: יונתן רושפלד, מערכת וואלה

מאפה חצילים של יונתן רושפלד. רון קדמי
מאפה חצילים של יונתן רושפלד

מצרכים למתכון

  • לפירורים:
  • 1 כיכר לחם שיפון יבש מאוד (בן שבוע - היוונים לא זורקים דבר)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • למילוי:
  • 1/2 קילו גבינה יוונית מלוחה (גבינת פטה מלוחה, רזה ויבשה)
  • 1/2 קילו גבינת אורדה
  • 3 ביצים
  • 1/2 אגוז מוסקט טרי ומגורד
  • 200 גרם גבינת קשקבל
  • פלפל, מלח
  • לחצילים:
  • 2 חצילים בלאדי, פרוסים על קליפתם, לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
  • תבנית אפייה עגולה וקפיצית שגובהה 15 ס"מ

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הפירורים: במעבד מזון טוחנים את הלחם לפירורים דקים. מוציאים לקערה ומערבבים עם שמן זית. מעבירים לתבנית האפייה ומהדקים למשטח אחיד, שגובהו 1 ס"מ.
  • 2. אופים את פירורי הלחם בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-10 דקות.
  • 3. מכינים את המילוי: מכניסים את כל חומרי המילוי לקערה ולשים הכל בידיים, עד לקבלת מסה אחידה.
  • 4. מברישים את פרוסות החציל בשמן זית וצולים אותן בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-10 דקות, עד שהן מתרככות.
  • 5. מסדרים את פרוסות החציל מעל פירורי הלחם הקלויים, כשבכל פעם חצי פרוסה נשענת על הדופן וחצי בתוך התבנית.
  • 6. משטחים את המילוי על שכבת החצילים, עד ל-2/3 מגובה מהתבנית. סוגרים את שיפולי החציל על המילוי ומהדקים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 45 דקות. בודקים עם קיסם, שיוצא חלק מבפנים.
  • 7. מקררים לפחות שעה, פורסים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully