- 1. אל קערת המיקסר עם בצק הביגה מוסיפים קמח ושמרים. לשים כ-3 דקות במהירות נמוכה.
-
- 2. מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה מים קרים, שמן זית ומלח. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית ומכסים במגבת לחה או בניילון נצמד.
-
- 3. לאחר כחצי שעה מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-5 חלקים שווים ומכדררים.
-
- 4. ניתן להשתמש בבצק לאחר כ-2-3 שעות תפיחה בטמפרטורת החדר, או לחילופין להכניס את הכדורים למקרר ולהוציאם, לטמפרטורת החדר, כשעה לפני עבודה.
-
- פתיחת הבצק והכנת הפוקצ'ה:
- 1. משטחים את הבצק בעזרת כרית כף היד, ומותחים לצורה אליפטית.
-
- 2. מפזרים את התוספות ונותנים לבצק לתפוח שוב, כרבע שעה.
-
- 3. אופים בתנור חם ככל האפשר, רצוי על אבן, עד להשחמה.
-
- הכנת התוספת:
- 1. בתנור שחומם מראש קולים את הפלפלים האדומים עד לריכוך והשחמה. לפני שהם מתקררים מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לפחות לחצי שעה. מסירים את הניילון ומקלפים. את פרוסות החצילים הדקות אין צורך לקלות מראש.
-
- 2. מפזרים את התוספות על הבצק ואופים.