וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פוקצ'ה חצילים ופלפלים קלויים עם גבינת פטה

מתכון מאת: מנה שטרום, מערכת וואלה

פוקצא'ה חצילים ופלפלים קלויים, בתוספת גבינת פטה. אפיק גבאי
פוקצא'ה חצילים ופלפלים קלויים, בתוספת גבינת פטה

מצרכים למתכון

  • להכנת בצק ביגה לכ-5 פוקצ'ות גדולות או 10 אישיות:
  • 1/2 ק"ג קמח המיועד לפיצה
  • 250 מ"ל מים
  • 5 גרם (1/2 כפית) שמרים יבשים
  • ריענון הבצק - למחרת מחזירים את הביגה לקערת הערבוב (ניתן ללוש במיקסר עם וו לישה):
  • 1/2 ק"ג קמח מיועד לפיצה
  • 5 גרם (1/2 כפית) שמרים יבשים
  • 400 מ"ל מים קרים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 20 גרם (כף) מלח
  • לתוספת:
  • 2 חצילים בינוניים פרוסים דק
  • 2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים, חתוכים לרצועות דקות
  • 5 גבעולי טימין טרי
  • 250 גרם גבינת פטה מפוררת
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. אל קערת המיקסר עם בצק הביגה מוסיפים קמח ושמרים. לשים כ-3 דקות במהירות נמוכה.
  • 2. מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה מים קרים, שמן זית ומלח. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית ומכסים במגבת לחה או בניילון נצמד.
  • 3. לאחר כחצי שעה מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-5 חלקים שווים ומכדררים.
  • 4. ניתן להשתמש בבצק לאחר כ-2-3 שעות תפיחה בטמפרטורת החדר, או לחילופין להכניס את הכדורים למקרר ולהוציאם, לטמפרטורת החדר, כשעה לפני עבודה.
  • פתיחת הבצק והכנת הפוקצ'ה:
  • 1. משטחים את הבצק בעזרת כרית כף היד, ומותחים לצורה אליפטית.
  • 2. מפזרים את התוספות ונותנים לבצק לתפוח שוב, כרבע שעה.
  • 3. אופים בתנור חם ככל האפשר, רצוי על אבן, עד להשחמה.
  • הכנת התוספת:
  • 1. בתנור שחומם מראש קולים את הפלפלים האדומים עד לריכוך והשחמה. לפני שהם מתקררים מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לפחות לחצי שעה. מסירים את הניילון ומקלפים. את פרוסות החצילים הדקות אין צורך לקלות מראש.
  • 2. מפזרים את התוספות על הבצק ואופים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully