וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פוקצ'ה על חלוקי נחל

תפוחות ושמנמנות, פריכות מבחוץ ואווריריות מבפנים, לקרוע ולטבול בשמן זית, ממרח עגבניות, ממרח פטריות מוקפצות או לאכול אותן ככה

מתכון מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה

פוקצ'ה. נמרוד סונדרס
פוקצ'ה

מצרכים למתכון

  • (ל-7-8 פוקצ'ות):
  • 750 גרם קמח מלא
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף גלוטן (להשיג בחנויות מתמחות או חנויות טבע)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 2 כוסות מים
  • • תוספות: ירקות חיים או קלויים, עגבניות מיובשות, מלח גס, רוזמרין, זיתים.

אופן ההכנה

  • 1. מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים שמרים וגלוטן ומערבבים.
  • 2. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב, תוך כדי מוסיפים את המלח.
  • 3. מוסיפים בהדרגה את המים, ותוך כדי מסתכלים על הבצק לראות כמה מים הוא צריך (בימים יבשים יהיה צורך ביותר מים, בימים לחים - בפחות).
  • 4. לשים את הבצק ביד או במיקסר עם וו לישה במשך 10 דקות, תוך כדי מוסיפים מים אם הבצק יבש או קמח אם הבצק רטוב. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה ראשונה (בערך שעה).
  • 5. מניחים את חלוקי הנחל בתבנית, מכניסים לתנור ומכוונים את התנור לטמפרטורה המקסימלית, מאחר והחלוקים מתחממים לטמפרטורה גבוהה מזו של התנור לוקח לתנור זמן רב יותר להתחמם (בערך כשעה).
  • 6. לאחר התפיחה הראשונה חובטים בבצק להוצאת האוויר, לשים מעט ומניחים לתפיחה שניה (במשך 30 דקות).
  • 7. מעצבים פוקצ'ות, מניחים על תבנית ומניחים לתפיחה שלישית קצרה (בערך 15-20 דקות), לאחר מכן יוצרים גומות באמצעות האצבעות, מזלפים שמן זית, מפזרים מלח גס ואז מתחילים לשחק ולהוסיף תוספות.
  • 8. מניחים את הפוקצ'ות ישירות על האבנים ואופים במשך 15 דקות, מוציאים מהתנור, קורעים ואוכלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully