- 1. מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים שמרים וגלוטן ומערבבים.
-
- 2. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב, תוך כדי מוסיפים את המלח.
-
- 3. מוסיפים בהדרגה את המים, ותוך כדי מסתכלים על הבצק לראות כמה מים הוא צריך (בימים יבשים יהיה צורך ביותר מים, בימים לחים - בפחות).
-
- 4. לשים את הבצק ביד או במיקסר עם וו לישה במשך 10 דקות, תוך כדי מוסיפים מים אם הבצק יבש או קמח אם הבצק רטוב. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה ראשונה (בערך שעה).
-
- 5. מניחים את חלוקי הנחל בתבנית, מכניסים לתנור ומכוונים את התנור לטמפרטורה המקסימלית, מאחר והחלוקים מתחממים לטמפרטורה גבוהה מזו של התנור לוקח לתנור זמן רב יותר להתחמם (בערך כשעה).
-
- 6. לאחר התפיחה הראשונה חובטים בבצק להוצאת האוויר, לשים מעט ומניחים לתפיחה שניה (במשך 30 דקות).
-
- 7. מעצבים פוקצ'ות, מניחים על תבנית ומניחים לתפיחה שלישית קצרה (בערך 15-20 דקות), לאחר מכן יוצרים גומות באמצעות האצבעות, מזלפים שמן זית, מפזרים מלח גס ואז מתחילים לשחק ולהוסיף תוספות.
-
- 8. מניחים את הפוקצ'ות ישירות על האבנים ואופים במשך 15 דקות, מוציאים מהתנור, קורעים ואוכלים.