- 1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את השמן והמים, ולשים לבצק חלק ונעים. מעבירים למקרר לחצי שעה.
-
- 2. מכינים את המלית: מסדרים את חתיכות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומפזרים מעליהן מעט מלח. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות, למשך 15 דקות, עד שמתקבלת חריכה יפה.
-
- 3. חורכים את העגבניות על מחבת פסים או בתנור עם מעט שמן זית ומלח גס, ומוסיפים את העגבניות והזיתים לחציל. אפשר להשאיר כמה עיגולי חציל ועגבנייה בצד לקישוט (כמו בתמונה).
-
- 4. מערבבים את כל מרכיבי הטחינה ויוצקים על תערובת החצילים-עגבניות-זיתים. מערבבים בעדינות.
-
- 5. מרכיבים את המנה: מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ, ומרפדים בו את התבנית. מחוררים בעזרת מזלג ואופים לכרבע שעה בחום בינוני.
-
- 6. יוצקים את המלית על הבצק. אפשר לקשט בעיגולי חציל-עגבנייה מלמעלה.
-
- 7. אופים חצי שעה בחום של 185 מעלות, ומשאירים בתנור כבוי ל-20 דקות נוספות.