"סינייה" טבעונית ללא גלוטן

זה לא בדיוק סינייה מסורתית, זו לא בדיוק פשטידת שבועות, אלא יותר פאי רועים ים תיכוני, נטול גלוטן, וללא בשר, שמספק גם לטבעונים ארוחה נפלאה.

מתכון מאת: גל ברזילי, מערכת וואלה!
פשטידות טבעוניות במסעדת MEZZE. אפיק גבאי
פשטידות טבעוניות במסעדת MEZZE

מצרכים

  • לתבנית שקעים של מאפינס או לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
  • למילוי:
  • חציל בלאדי גדול (כ-750 גרם), מקולף ברישול וחתוך לרבעי עיגולים בעובי ס"מ
  • ½ ק"ג עגבניות אדומות ומוצקות, פרוסות לעובי ס"מ
  • 3 כפות זיתים מגולענים וחתוכים (קלמטה או סורי או שניהם)
  • לטחינה:
  • 75 מ"ל לימון סחוט טרי
  • 175 מ"ל מים
  • 1 שן שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם טחינה גולמית
  • 2 כפות קמח אורז
  • 1 כף קמח חומוס
  • חומרים לכ-600 גרם בצק פריך נטול גלוטן:
  • 100 גרם קמח אורז
  • 100 גרם קמח נטול גלוטן מסובסד ("קונדיטור")
  • 50 גרם עמילן טפיוקה
  • 50 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • 50 גרם קמח אפונה צהובה
  • 75 מ"ל שמן זית
  • 160 מ"ל מים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את השמן והמים, ולשים לבצק חלק ונעים. מעבירים למקרר לחצי שעה.
  • 2. מכינים את המלית: מסדרים את חתיכות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומפזרים מעליהן מעט מלח. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות, למשך 15 דקות, עד שמתקבלת חריכה יפה.
  • 3. חורכים את העגבניות על מחבת פסים או בתנור עם מעט שמן זית ומלח גס, ומוסיפים את העגבניות והזיתים לחציל. אפשר להשאיר כמה עיגולי חציל ועגבנייה בצד לקישוט (כמו בתמונה).
  • 4. מערבבים את כל מרכיבי הטחינה ויוצקים על תערובת החצילים-עגבניות-זיתים. מערבבים בעדינות.
  • 5. מרכיבים את המנה: מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ, ומרפדים בו את התבנית. מחוררים בעזרת מזלג ואופים לכרבע שעה בחום בינוני.
  • 6. יוצקים את המלית על הבצק. אפשר לקשט בעיגולי חציל-עגבנייה מלמעלה.
  • 7. אופים חצי שעה בחום של 185 מעלות, ומשאירים בתנור כבוי ל-20 דקות נוספות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully