וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות זיתים נטולות גלוטן

אין כמו לחמניות טריות וחמות, שמחביאות בתוכן סוד. עינת מזור עם מתכון נהדר ללחמניות זיתים, בלי גרגיר אחד של גלוטן, אבל עם הרבה הרבה טעם.

מתכון מאת: עינת מזור, מערכת וואלה

לחמניות זיתים ללא גלוטן. דייב שחר
לחמניות זיתים ללא גלוטן

מצרכים למתכון

  • ל-8-6 לחמניות:
  • 140 גרם (1 כוס) קמח אורז חום
  • 60 גרם (½ כוס) קמח אורז לבן
  • 60 גרם (½ כוס) קמח טפיוקה
  • 180 גרם (½1 כוס) עמילן תפוחי אדמה
  • 50 גרם (¼ כוס) קמח סורגום (דורה לבן, להשיג בחנויות טבע)
  • 2 כפיות קסנטאן גם (להשיג בחנויות טבע)
  • 40 גרם (1/3 כוס) אבקת חלב, או אבקת מלבין לקפה ללא גלוטן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף דבש
  • ¾ 1 כוסות חלב פושר
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • ½ כוס שמן זית כתית מעולה
  • ½ כוס זיתים שחורים קצוצים דק
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמחים מנופים, קסנטאן גם, אבקת חלב ושמרים. מערבבים במהירות נמוכה כ-3 דקות.
  • 2. בקערה שנייה מערבבים את הנוזלים: חלב, דבש, ביצים, חלמון ושמן. מאחדים את תערובת הנוזלים ותערובת הקמחים ומערבבים במהירות נמוכה כ-3 דקות. מוסיפים את המלח והזיתים, וממשיכים לערבב כ-2 דקות נוספות, עד שנוצר בצק.
  • 3. צרים לחמניות עגולות או מרובעות, באורך של 6-10 ס"מ. מניחים באופן מרווח על גבי תבנית האפייה. מרססים את הלחמניות במעט תרסיס שמן זית, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה באזור חמים, עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
  • 4. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 5. מכניסים לתנור חם ואופים כ-20-30 דקות, עד שמתקבל צבע זהוב-שחום.
  • 6. מעבירים את הלחמניות לרשת פסים, לצינון לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully