- 1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמחים מנופים, קסנטאן גם, אבקת חלב ושמרים. מערבבים במהירות נמוכה כ-3 דקות.
-
- 2. בקערה שנייה מערבבים את הנוזלים: חלב, דבש, ביצים, חלמון ושמן. מאחדים את תערובת הנוזלים ותערובת הקמחים ומערבבים במהירות נמוכה כ-3 דקות. מוסיפים את המלח והזיתים, וממשיכים לערבב כ-2 דקות נוספות, עד שנוצר בצק.
-
- 3. צרים לחמניות עגולות או מרובעות, באורך של 6-10 ס"מ. מניחים באופן מרווח על גבי תבנית האפייה. מרססים את הלחמניות במעט תרסיס שמן זית, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה באזור חמים, עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
-
- 4. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
- 5. מכניסים לתנור חם ואופים כ-20-30 דקות, עד שמתקבל צבע זהוב-שחום.
-
- 6. מעבירים את הלחמניות לרשת פסים, לצינון לפני ההגשה.