מתכונים חמים

לחמניות ארטישוק וצנוברים

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

לחמניות ארטישוקים וצנוברים

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק:
  • 650 גרם קמח חיטה בהיר
  • 350 גרם קמח מלא
  • 570 מ"ל מים קרים
  • 25 גר' שמרים
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 2-3 חלמונים (תלוי בגודל)
  • 2 כפות דבש
  • קורט זעפרן פתוח
  • כף מלח גדושה
  • למילוי:
  • 10 ארטישוקים
  • 6 שיני שום
  • 1 כוס צנוברים קלויים
  • 1 כוס גבינת קצ'קבל כבשים מגורדת
  • פלפל לבן
  • 1 גבעול טימין
  • 1 ליטר שמן זית
  • מלח ים גס לפי הטעם
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. לשים את כל החומרים חוץ מהמלח והחמאה מס' דקות, מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות הלישה. מוסיפים את החמאה בכמה פעמים.
  • 2. מניחים לבצק לתפוח בקערה משומנת מכוסה במגבת כשעה.
  • 3. מכינים את המילוי: מנקים את הארטישוקים ללבבות. משרים במי לימון. מבשלים את לבבות הארטישוק בשמן זית על אש נמוכה (בתוך סיר רחב) עם ענף טימין ומספר שיני שום.
  • 4. אחרי כחצי שעת בישול לערך, בודקים שהארטישוקים מוכנים ומסננים מהשמן (שומרים את השמן כי הוא מבושם בריח הארטישוקים ומשתמשים בו למתכון אחר). מועכים את הארטישוקים המבושלים, מוסיפים את הצנוברים וגבינת הקצ'קבל. מתבלים במלח ים גס ופלפל לבן לפי הטעם.
  • 5. קורצים 30 כדורים מהבצק שהכנתם ושהיה בהתפחה עד עכשיו. נותנים להם לנוח מכוסים במגבת כ15 דק'. פותחים כל כדור לעלה מרודד ומניחים במרכז כל אחד ככף מתערובת הארטישוקים.
  • 6. סוגרים לצורת פרח ומהדקים היטב או קושרים עם רצועת בצל ירוק. מורחים בשמן הארטישוקים שנותר וממשיכים בהתפחה עוד כשעה לערך. אופים כ-15-20 דק' בתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 180מעלות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully