- 1. לשים את כל החומרים חוץ מהמלח והחמאה מס' דקות, מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות הלישה. מוסיפים את החמאה בכמה פעמים.
-
- 2. מניחים לבצק לתפוח בקערה משומנת מכוסה במגבת כשעה.
-
- 3. מכינים את המילוי: מנקים את הארטישוקים ללבבות. משרים במי לימון. מבשלים את לבבות הארטישוק בשמן זית על אש נמוכה (בתוך סיר רחב) עם ענף טימין ומספר שיני שום.
-
- 4. אחרי כחצי שעת בישול לערך, בודקים שהארטישוקים מוכנים ומסננים מהשמן (שומרים את השמן כי הוא מבושם בריח הארטישוקים ומשתמשים בו למתכון אחר). מועכים את הארטישוקים המבושלים, מוסיפים את הצנוברים וגבינת הקצ'קבל. מתבלים במלח ים גס ופלפל לבן לפי הטעם.
-
- 5. קורצים 30 כדורים מהבצק שהכנתם ושהיה בהתפחה עד עכשיו. נותנים להם לנוח מכוסים במגבת כ15 דק'. פותחים כל כדור לעלה מרודד ומניחים במרכז כל אחד ככף מתערובת הארטישוקים.
-
- 6. סוגרים לצורת פרח ומהדקים היטב או קושרים עם רצועת בצל ירוק. מורחים בשמן הארטישוקים שנותר וממשיכים בהתפחה עוד כשעה לערך. אופים כ-15-20 דק' בתנור מחומם מראש לטמפרטורה של 180מעלות.