קיש בצל ללא גלוטן

קמח תפוחי אדמה הוא נטול גלוטן ולכן מתפורר. השקדים הטחונים מונעים את התפוררותו

מתכון מאת: בן עמי ברתיני שביט, מערכת וואלה!
קיש בצל ללא גלוטן. נמרוד סונדרס
קיש בצל ללא גלוטן

מצרכים

  • לקלתית בקוטר 26 ס"מ:
  • לבצק המלוח:
  • 200 גרם חמאה
  • 4 חלמונים
  • 3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח תפו"א
  • 1/3 2 כוסות (240 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
  • 1 כף (10 גרם) מלח
  • 100 מ"ל מים קרים
  • למלית:
  • 25 גרם חמאה
  • 750 גרם בצל פרוס לטבעות דקות (כ-5 בצלים גדולים)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 75 גרם גבינה צהובה
  • 250 גרם גבינה לבנה (5 או 9 אחוז)
  • 2 כפות (20 גרם) קמח תפו"א
  • 1/2 כפית (2 גרם) אבקת אפייה
  • 3 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון מעבדים חמאה וחלמונים לתערובת אחידה.
  • 2. מוסיפים קמח תפו"א, שקדים, מלח ומים ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתגבש יחד.
  • 3. מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד, יש להוסיף מעט קמח תפו"א.
  • 4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור של שעתיים לפחות.
  • 5. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ. מניחים את עיגול הבצק בתבנית ומצמידים בידיים לדפנות ולתחתית.
  • 6. מכניסים למקפיא למשך כשעה לפחות. כשהמלית מוכנה יוצקים אותה על הבצק הקפוא.
  • 7. מחממים תנור ל-180 מעלות
  • 8. במחבת על אש בינונית נמוכה ממיסים חמאה. מוסיפים בצל ומים ומאדים את הבצל תוך כדי ערבוב, עד שהבצל שקוף. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  • 9. מערבבים יחד גבינה צהובה, גבינה לבנה, קמח תפו"א, אבקת אפייה, ביצים, מלח ותבלינים. מוסיפים את הבצל המאודה.
  • 10. מוזגים את התערובת על גבי הקלתית. אופים כ- 35 דקות עד ששולי הקיש זהובים והמלית יציבה וזהובה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully