קיש בצל ללא גלוטן
קמח תפוחי אדמה הוא נטול גלוטן ולכן מתפורר. השקדים הטחונים מונעים את התפוררותו
מצרכים
- לקלתית בקוטר 26 ס"מ:
- לבצק המלוח:
- 200 גרם חמאה
- 4 חלמונים
- 3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח תפו"א
- 1/3 2 כוסות (240 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
- 1 כף (10 גרם) מלח
- 100 מ"ל מים קרים
- למלית:
- 25 גרם חמאה
- 750 גרם בצל פרוס לטבעות דקות (כ-5 בצלים גדולים)
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 75 גרם גבינה צהובה
- 250 גרם גבינה לבנה (5 או 9 אחוז)
- 2 כפות (20 גרם) קמח תפו"א
- 1/2 כפית (2 גרם) אבקת אפייה
- 3 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים
אופן ההכנה
- 1. במעבד מזון מעבדים חמאה וחלמונים לתערובת אחידה.
- 2. מוסיפים קמח תפו"א, שקדים, מלח ומים ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתגבש יחד.
- 3. מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד, יש להוסיף מעט קמח תפו"א.
- 4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור של שעתיים לפחות.
- 5. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ. מניחים את עיגול הבצק בתבנית ומצמידים בידיים לדפנות ולתחתית.
- 6. מכניסים למקפיא למשך כשעה לפחות. כשהמלית מוכנה יוצקים אותה על הבצק הקפוא.
- 7. מחממים תנור ל-180 מעלות
- 8. במחבת על אש בינונית נמוכה ממיסים חמאה. מוסיפים בצל ומים ומאדים את הבצל תוך כדי ערבוב, עד שהבצל שקוף. מסירים מהאש ומצננים מעט.
- 9. מערבבים יחד גבינה צהובה, גבינה לבנה, קמח תפו"א, אבקת אפייה, ביצים, מלח ותבלינים. מוסיפים את הבצל המאודה.
- 10. מוזגים את התערובת על גבי הקלתית. אופים כ- 35 דקות עד ששולי הקיש זהובים והמלית יציבה וזהובה.