- 1. במעבד מזון מעבדים חמאה וחלמונים לתערובת אחידה.
-
- 2. מוסיפים קמח תפו"א, שקדים, מלח ומים ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתגבש יחד.
-
- 3. מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד, יש להוסיף מעט קמח תפו"א.
-
- 4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור של שעתיים לפחות.
-
- 5. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ. מניחים את עיגול הבצק בתבנית ומצמידים בידיים לדפנות ולתחתית.
-
- 6. מכניסים למקפיא למשך כשעה לפחות. כשהמלית מוכנה יוצקים אותה על הבצק הקפוא.
-
- 7. מחממים תנור ל-180 מעלות
-
- 8. במחבת על אש בינונית נמוכה ממיסים חמאה. מוסיפים בצל ומים ומאדים את הבצל תוך כדי ערבוב, עד שהבצל שקוף. מסירים מהאש ומצננים מעט.
-
- 9. מערבבים יחד גבינה צהובה, גבינה לבנה, קמח תפו"א, אבקת אפייה, ביצים, מלח ותבלינים. מוסיפים את הבצל המאודה.
-
- 10. מוזגים את התערובת על גבי הקלתית. אופים כ- 35 דקות עד ששולי הקיש זהובים והמלית יציבה וזהובה.