פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      קיש בצל ללא גלוטן

      קמח תפוחי אדמה הוא נטול גלוטן ולכן מתפורר. השקדים הטחונים מונעים את התפוררותו

      5 מדרגים / 3.25 כוכבים

      קיש בצל ללא גלוטן (נמרוד סונדרס)
      קיש בצל ללא גלוטן (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לקלתית בקוטר 26 ס"מ:
      • לבצק המלוח:
      • 200 גרם חמאה
      • 4 חלמונים
      • 3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח תפו"א
      • 1/3 2 כוסות (240 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
      • 1 כף (10 גרם) מלח
      • 100 מ"ל מים קרים
      • למלית:
      • 25 גרם חמאה
      • 750 גרם בצל פרוס לטבעות דקות (כ-5 בצלים גדולים)
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
      • 75 גרם גבינה צהובה
      • 250 גרם גבינה לבנה (5 או 9 אחוז)
      • 2 כפות (20 גרם) קמח תפו"א
      • 1/2 כפית (2 גרם) אבקת אפייה
      • 3 ביצים
      • 1 כפית מלח
      • 1/4 כפית אגוז מוסקט
      • 1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים

      אופן ההכנה

      • 1. במעבד מזון מעבדים חמאה וחלמונים לתערובת אחידה.
      • 2. מוסיפים קמח תפו"א, שקדים, מלח ומים ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתגבש יחד.
      • 3. מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד, יש להוסיף מעט קמח תפו"א.
      • 4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור של שעתיים לפחות.
      • 5. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ. מניחים את עיגול הבצק בתבנית ומצמידים בידיים לדפנות ולתחתית.
      • 6. מכניסים למקפיא למשך כשעה לפחות. כשהמלית מוכנה יוצקים אותה על הבצק הקפוא.
      • 7. מחממים תנור ל-180 מעלות
      • 8. במחבת על אש בינונית נמוכה ממיסים חמאה. מוסיפים בצל ומים ומאדים את הבצל תוך כדי ערבוב, עד שהבצל שקוף. מסירים מהאש ומצננים מעט.
      • 9. מערבבים יחד גבינה צהובה, גבינה לבנה, קמח תפו"א, אבקת אפייה, ביצים, מלח ותבלינים. מוסיפים את הבצל המאודה.
      • 10. מוזגים את התערובת על גבי הקלתית. אופים כ- 35 דקות עד ששולי הקיש זהובים והמלית יציבה וזהובה.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -