- 1. במעבד מזון מעבדים חמאה וחלמונים לתערובת אחידה.
-
- 2. מוסיפים קמח תפו"א, שקדים, מלח ומים ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתגבש יחד.
-
- 3. מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד, יש להוסיף מעט קמח תפו"א.
-
- 4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
-
- 5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 6. על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ. מניחים את עיגול הבצק בתבנית ומצמידים בידיים לדפנות ולתחתית. מכניסים למקפיא למשך כשעה לפחות.
-
- 7. אופים את הקלתית באופן חלקי: מעבירים את הקלתית העטופה מהמקפיא לתנור מבלי להסיר ממנה את נייר הכסף ואופים למשך כ-15-20 דקות.
-
- 8. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מורידים את חום התנור ל-170 מעלות.
-
- 9. שוטפים את המנגולד וחותכים לחתיכות בינוניות את החלק הירוק ולחתיכות קטנות את החלק הלבן.
-
- 10. במחבת על אש בינונית מטגנים את החלק הלבן של המנגולד בשמן זית כדקה- שתיים, מוסיפים מעט מים וממשיכים לבשל עד שמתרכך מעט. מוסיפים את העלים הירוקים ומקפיצים מעט. מסננים מהשמן.
-
- 11. בקערה מערבבים את המנגולד המסונן עם ביצים, שמנת חמוצה, גבינה בולגרית, נענע ותבלינים.
-
- 12. מוזגים את התערובת על גבי הקלתית.
-
- 13. אופים כ-40 דקות, עד שהבלילה יציבה והבצק אפוי לגמרי.