קיש גבינה מנגולד ונענע ללא גלוטן
עלי המנגולד והנענע הירוקים, המשולבים בתערובת של גבינות מלוחות ותבלינים, מקנים לו טעם מיוחד וגם גוון יוצא דופן
מצרכים
- לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ:
- לקלתית:
- 200 גרם חמאה
- 4 חלמונים
- 3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח תפו"א
- 1/3 2 כוסות (240 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
- 1 כף (10 גרם) מלח
- 100 מ"ל מים קרים
- למלית גבינה, מנגולד ונענע:
- 500 גרם מנגולד שטוף ומיובש, קצוץ גס
- 2 כפות שמן זית (לטיגון המנגולד)
- 3 ביצים
- 400 מ"ל שמנת חמוצה (2 גביעים)
- 80 גרם גבינה בולגרית מגורדת
- 2 כפיות נענע, קצוצה גס
- ¼ כפית זרעי כוסברה טחונים
- ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. במעבד מזון מעבדים חמאה וחלמונים לתערובת אחידה.
- 2. מוסיפים קמח תפו"א, שקדים, מלח ומים ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתגבש יחד.
- 3. מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד, יש להוסיף מעט קמח תפו"א.
- 4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
- 5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 6. על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ. מניחים את עיגול הבצק בתבנית ומצמידים בידיים לדפנות ולתחתית. מכניסים למקפיא למשך כשעה לפחות.
- 7. אופים את הקלתית באופן חלקי: מעבירים את הקלתית העטופה מהמקפיא לתנור מבלי להסיר ממנה את נייר הכסף ואופים למשך כ-15-20 דקות.
- 8. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מורידים את חום התנור ל-170 מעלות.
- 9. שוטפים את המנגולד וחותכים לחתיכות בינוניות את החלק הירוק ולחתיכות קטנות את החלק הלבן.
- 10. במחבת על אש בינונית מטגנים את החלק הלבן של המנגולד בשמן זית כדקה- שתיים, מוסיפים מעט מים וממשיכים לבשל עד שמתרכך מעט. מוסיפים את העלים הירוקים ומקפיצים מעט. מסננים מהשמן.
- 11. בקערה מערבבים את המנגולד המסונן עם ביצים, שמנת חמוצה, גבינה בולגרית, נענע ותבלינים.
- 12. מוזגים את התערובת על גבי הקלתית.
- 13. אופים כ-40 דקות, עד שהבלילה יציבה והבצק אפוי לגמרי.