קיש גבינת עיזים ורוזמרין
באדיבות קונדיטורית בן עמי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 180 גרם קמח
- 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית סוכר
- 2 כפות מי קרח
- מספר טיפות מיץ לימון
- למילוי:
- 2 חב' פרומעז
- רוזמרין טרי לפי הטעם
- 3 ביצים
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- מלח, פלפל, אגוז מוסקט
- כוסברה
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הקלתית: מעבדים את כל החומרים לבצק בפוד פרוססור (לא יותר מידי).
- 2. מרדדים בתבנית בקוטר 26 ומקפיאים.
- 3. אופים אפייה מקדימה של כ-15 דקות עד שמזהיב.
- 4. מכינים את המילוי: פורסים את גבינת העזים לטבעות ומסדרים על הבצק. מפזרים את הרוזמרין.
- 5. מערבבים לבלילה את הביצים, השמנת והתבלינים ומעבירים מעל גבינת העזים.
- 6. אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד שהבצק אפוי לגמרי והבלילה התייצבה.