וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קיש חצילים חרוכים

מתכון של השף ניר צוק ממסעדת "קורדליה" ביפו

מתכון מאת: mouse.co.il

חציל. Artoday
חציל

מצרכים למתכון

  • לקלתית:
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/2 ק"ג קמח
  • מעט מים קרים
  • 1/2 כפית מלח
  • למלית:
  • 2-1 חצילים קלויים בגריל
  • 250 גבינת פטה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • הכנת הקלתית:
  • 1. חותכים את החמאה לקוביות ומערבבים עם קמח ומלח. מטמיעים תוך כדי תנועות פירור בידיים.
  • 2. כשהבצק מגיע למרקם פירורי דק מוסיפים מעט מים ומאחדים את העיסה.
  • 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר כחצי שעה.
  • 4. מרפדים את תבנית הפאי בבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהפאי מזהיב.
  • להכנת המלית:
  • 1. מנקים את הפלפלים מקליפה ומערבבים את כל מצרכי המלית, ממליחים ומפלפלים.
  • 2. שופכים אל תבנית הפאי האפוי את תערובת המלית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהקיש מקבל גוון זהוב ומתקשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully