- הכנת הקלתית:
- 1. חותכים את החמאה לקוביות ומערבבים עם קמח ומלח. מטמיעים תוך כדי תנועות פירור בידיים.
-
- 2. כשהבצק מגיע למרקם פירורי דק מוסיפים מעט מים ומאחדים את העיסה.
-
- 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר כחצי שעה.
-
- 4. מרפדים את תבנית הפאי בבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהפאי מזהיב.
-
- להכנת המלית:
- 1. מנקים את הפלפלים מקליפה ומערבבים את כל מצרכי המלית, ממליחים ומפלפלים.
-
- 2. שופכים אל תבנית הפאי האפוי את תערובת המלית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהקיש מקבל גוון זהוב ומתקשה.