פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קיש חצילים חרוכים

      מתכון של השף ניר צוק מ"קורדליה", יפו לקיש חצילים חרוכים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      חציל (Artoday)
      חציל (Artoday)

      מצרכים

      • לקלתית:
      • 200 גרם חמאה רכה
      • 1/2 ק"ג קמח
      • מעט מים קרים
      • 1/2 כפית מלח
      • למלית:
      • 2-1 חצילים קלויים בגריל
      • 250 גבינת פטה
      • 250 מ"ל שמנת מתוקה
      • 2 ביצים
      • 2 כפות קמח
      • מלח ופלפל לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • הכנת הקלתית:
      • 1. חותכים את החמאה לקוביות ומערבבים עם קמח ומלח. מטמיעים תוך כדי תנועות פירור בידיים.
      • 2. כשהבצק מגיע למרקם פירורי דק מוסיפים מעט מים ומאחדים את העיסה.
      • 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר כחצי שעה.
      • 4. מרפדים את תבנית הפאי בבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהפאי מזהיב.
      • להכנת המלית:
      • 1. מנקים את הפלפלים מקליפה ומערבבים את כל מצרכי המלית, ממליחים ומפלפלים.
      • 2. שופכים אל תבנית הפאי האפוי את תערובת המלית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהקיש מקבל גוון זהוב ומתקשה.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -