וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרספלה במילוי ריקוטה מתוקה

קרספלה הוא שמה של מנה איטלקית שנמסה בפה, ולא רק כמטאפורה. מנה זו אופיינית למחוזות הצפוניים של איטליה, כי יש שם השפעה צרפתית חזקה.

מתכון מאת: יוגב ירוס, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-8 קרפים:
  • 1/2 כוס קמח לבן מנופה
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס חלב
  • ביצה אחת
  • 2 כפות שמן קנולה
  • שמן בטעם חמאה
  • תרסיס שמן זית
  • למלית:
  • 200 גרם ריקוטה פרסקה
  • 2 כפות גדושות אוכמניות מיובשות (אפשר להחליף בצימוקים או בחמוציות)
  • 1 כף גדושה סוכר
  • קליפת לימון מגוררת מ-1/5 לימון
  • יש לערבב הכל יחד מראש לקבלת מסה אחידה
  • להגשה:
  • 1 כוס יוגורט בופאלו
  • דבש
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. שמים את הקמח ומלח בקערת ערבוב רחבה, ויוצרים גומה במרכז.
  • 2. מערבבים יחד חלב, ביצה ושמן, ויוצקים את התערובת בהדרגה למרכז הגומה, תוך ערבוב בעזרת מטרפה, עד שמתקבלת בלילה אחידה ונוזלית (ניתן להוסיף מעט חלב).
  • 3. מחממים מחבת טפלון קטנה, משמנים במעט שמן קנולה בטעם חמאה.
  • 4. יוצקים למרכז המחבת 80 מ"ל בלילה (כ-1/3 כוס). מסובבים את המחבת במעגלים, עד שהבלילה מתייצבת לקרפ דקיק. מחליקים את הקרפ לצלחת. ממשיכים כך עם שאר הבלילה.
  • 5. הרכבה: מומלץ שהמילוי לא יהיה קר מדי בשלב המילוי. מניחים במרכז הקרפ כף מילוי, מקפלים סביב המילוי, לצורת ריבוע מהודק. ממשיכים כך עם שאר הקרפים.
  • 6. מסדרים את הקרפים בתבנית אפייה שטוחה, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת מעט בתרסיס שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך כ-5 דקות.
  • 7. מערבבים היטב את היוגורט ומניחים כף גדושה במרכז צלחת הגשה. מניחים קרפ על היוגורט ועורמים עליו קרפ נוסף, מעטרים באבקת סוכר ומעט דבש. ממשיכים כך עם שאר הקרפים ומגישים מיד.
  • קרפ סוזט - חביתיות תפוז בוערות

  • קרפים במילוי פרג וגבינה

  • קרפ עוגת גבינה

  • ארטיק מלבי

  • סביצ'ה דניס ואפרסק

  • אפרסמון עם קוסקוס

  • אגס בעראק, ממולא ריקוטה

  • מאפינס אפרסקים ופירורים

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • פירות יבשים במלית בשר ואגוזי מלך

  • עלי גפן של עומר מילר

  • צנצנת לימונים כבושים

  • תאנים ממולאות עוף

  • תאנים ממולאות בבורוגל

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully