קרספלה במילוי ריקוטה מתוקה

קרספלה הוא שמה של מנה איטלקית שנמסה בפה, ולא רק כמטאפורה. מנה זו אופיינית למחוזות הצפוניים של איטליה, כי יש שם השפעה צרפתית חזקה.

מתכון מאת: יוגב ירוס, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-8 קרפים:
  • 1/2 כוס קמח לבן מנופה
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס חלב
  • ביצה אחת
  • 2 כפות שמן קנולה
  • שמן בטעם חמאה
  • תרסיס שמן זית
  • למלית:
  • 200 גרם ריקוטה פרסקה
  • 2 כפות גדושות אוכמניות מיובשות (אפשר להחליף בצימוקים או בחמוציות)
  • 1 כף גדושה סוכר
  • קליפת לימון מגוררת מ-1/5 לימון
  • יש לערבב הכל יחד מראש לקבלת מסה אחידה
  • להגשה:
  • 1 כוס יוגורט בופאלו
  • דבש
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. שמים את הקמח ומלח בקערת ערבוב רחבה, ויוצרים גומה במרכז.
  • 2. מערבבים יחד חלב, ביצה ושמן, ויוצקים את התערובת בהדרגה למרכז הגומה, תוך ערבוב בעזרת מטרפה, עד שמתקבלת בלילה אחידה ונוזלית (ניתן להוסיף מעט חלב).
  • 3. מחממים מחבת טפלון קטנה, משמנים במעט שמן קנולה בטעם חמאה.
  • 4. יוצקים למרכז המחבת 80 מ"ל בלילה (כ-1/3 כוס). מסובבים את המחבת במעגלים, עד שהבלילה מתייצבת לקרפ דקיק. מחליקים את הקרפ לצלחת. ממשיכים כך עם שאר הבלילה.
  • 5. הרכבה: מומלץ שהמילוי לא יהיה קר מדי בשלב המילוי. מניחים במרכז הקרפ כף מילוי, מקפלים סביב המילוי, לצורת ריבוע מהודק. ממשיכים כך עם שאר הקרפים.
  • 6. מסדרים את הקרפים בתבנית אפייה שטוחה, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת מעט בתרסיס שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך כ-5 דקות.
  • 7. מערבבים היטב את היוגורט ומניחים כף גדושה במרכז צלחת הגשה. מניחים קרפ על היוגורט ועורמים עליו קרפ נוסף, מעטרים באבקת סוכר ומעט דבש. ממשיכים כך עם שאר הקרפים ומגישים מיד.
  • קרפ סוזט - חביתיות תפוז בוערות

  • קרפים במילוי פרג וגבינה

  • קרפ עוגת גבינה

  • תבשיל פירות יבשים ממולאים בשר טחון

  • תאנים ממולאות בבורוגל

  • תאנים ממולאות במסקרפונה ופקאן קצוץ

  • בוריק תמרים וקרם קוקוס

  • סביצ'ה דניס ואפרסק

  • "עוגת" עלי גפן משגעת

  • בלינצ'ס הונגרי אמיתי

  • קרפצ'יו גרבלקס בסלסת פירות

  • עלי גפן של עומר מילר

  • לימונים קטנים כבושים

  • צנצנת לימונים כבושים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully