קרספלה במילוי ריקוטה מתוקה
קרספלה הוא שמה של מנה איטלקית שנמסה בפה, ולא רק כמטאפורה. מנה זו אופיינית למחוזות הצפוניים של איטליה, כי יש שם השפעה צרפתית חזקה.
מצרכים
- ל-8 קרפים:
- 1/2 כוס קמח לבן מנופה
- קורט מלח
- 3/4 כוס חלב
- ביצה אחת
- 2 כפות שמן קנולה
- שמן בטעם חמאה
- תרסיס שמן זית
- למלית:
- 200 גרם ריקוטה פרסקה
- 2 כפות גדושות אוכמניות מיובשות (אפשר להחליף בצימוקים או בחמוציות)
- 1 כף גדושה סוכר
- קליפת לימון מגוררת מ-1/5 לימון
- יש לערבב הכל יחד מראש לקבלת מסה אחידה
- להגשה:
- 1 כוס יוגורט בופאלו
- דבש
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. שמים את הקמח ומלח בקערת ערבוב רחבה, ויוצרים גומה במרכז.
- 2. מערבבים יחד חלב, ביצה ושמן, ויוצקים את התערובת בהדרגה למרכז הגומה, תוך ערבוב בעזרת מטרפה, עד שמתקבלת בלילה אחידה ונוזלית (ניתן להוסיף מעט חלב).
- 3. מחממים מחבת טפלון קטנה, משמנים במעט שמן קנולה בטעם חמאה.
- 4. יוצקים למרכז המחבת 80 מ"ל בלילה (כ-1/3 כוס). מסובבים את המחבת במעגלים, עד שהבלילה מתייצבת לקרפ דקיק. מחליקים את הקרפ לצלחת. ממשיכים כך עם שאר הבלילה.
- 5. הרכבה: מומלץ שהמילוי לא יהיה קר מדי בשלב המילוי. מניחים במרכז הקרפ כף מילוי, מקפלים סביב המילוי, לצורת ריבוע מהודק. ממשיכים כך עם שאר הקרפים.
- 6. מסדרים את הקרפים בתבנית אפייה שטוחה, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת מעט בתרסיס שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך כ-5 דקות.
- 7. מערבבים היטב את היוגורט ומניחים כף גדושה במרכז צלחת הגשה. מניחים קרפ על היוגורט ועורמים עליו קרפ נוסף, מעטרים באבקת סוכר ומעט דבש. ממשיכים כך עם שאר הקרפים ומגישים מיד.