קרפ עוגת גבינה
באדיבות עודד ברנר, רשת מקס ברנר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גרם קמח
- 25 גרם סוכר
- 40 גרם שמן
- 35 גרם חמאה מומסת
- 3 ביצים
- 10 גרם רום איכותי
- 300 מ"ל חלב
- לקרם גבינה:
- 120 גרם גבינת שמנת
- 30 גרם (כף) גבינת עזים למריחה
- 45 גרם (2 כפות) גבינת מסקרפונה
- 66 גרם (1/4 גביע)שמנת חמוצה
- 45 גרם (1/2 כוס) סוכר
- גרידה מחצי לימון
אופן ההכנה
- 1. מערבבים יחד קמח, סוכר, שמן וחמאה ומוסיפים בהדרגה את הביצים והחלב יחד עם הרום. נותנים לבלילה מנוחה של כשעה.
- 2. מחממים מחבת טפלון עם קצת חמאה ויוצקים כל פעם מעט מהבלילה. מזיזים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל המחבת ותיצור קרפים גדולים ויפים.
- 3. מערבבים יחד היטב את הגבינות, הסוכר וגרידת הלימון.
- 4. ממלאים את הקרפים במלית הגבינה.