קרפים במילוי תפוחי עץ וקינמון
תפוחי עץ, קינמון וצימוקים ארוזים בשקיק
קרפ ממולא תפוחי וקינמון (צילום: מערכת וואלה! NEWS)
מחשבון המרות
- לקרפים:
- 250 גרם קמח
- 1כוס חלב
- 2 ביצים
- 4 כפות שמן
- מעט מלח
- מעט סוכר
- למלית תפוחי עץ:
- 50 גרם חמאה
- 4 תפוחי עץ גרנד חתוכים לקוביות קטנות
- 1 כף צימוקים מושרים ביין אדום מתוק
- מעט קינמון
- מעט סוכר
- הכנת הקרפים:
- 1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד (רצוי להעביר במסננת כדי להיפתר מגושים לא רצויים).
- 2. משמנים קלות מחבת טפלון ויוצקים למחבת כמות בלילה שתכסה בשכבה דקה את תחתית המחבת. כשקצוות הקרפ מזהיבים מוציאים ומצננים בטמפרטורת חדר. (לא מטגנים את הקרפ משני צדדיו)
- הכנת המלית:
- 1. ממיסים 50 גרם חמאה במחבת. מוסיפים את תפוחי העץ ומשחימים כ- 5 דקות. מוסיפים מעט סוכר, מעט קינמון ואת הצימוקים.
- 2. מצננים לטמפרטורת החדר.
- 3.ממלאים את הקרפים במלית: שמים באמצע הקרפ 1-2 כפות מהמלית. יוצרים צורת שק (מהדקים עם האצבעות לסגירת "השק") ואופים בתנור חם (180 מעלות) עד שקצוות הקרפ הופכים פריכים. (בערך 4 דקות)
- אפשר להגיש כמנה אחרונה עם כדור גלידת וניל.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה