- 1. להכנת הקרפים מערבבים את הקמח, הביצים והמלח, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר והחלב ומערבבים שוב.
-
- 2. בכלי נפרד ממיסים את החמאה ומוסיפים אותה כנוזל לתוך התערובת. מערבבים. לאחר מכן מסננים עד לקבלת תערובת חלקה ושומרים בצד.
-
- 3. את הקרפים מכינים על אש נמוכה במחבת טפלון שטוחה המרוחה במעט מרגרינה. נותנים לקרפים להתקרר מעט.
-
- לקרם הסופלה :
- 1. מחממים בסיר את החלב, בנתיים מערבבים 3 ביצים עם סוכר ומוסיפים 75 גר' קמח.
-
- 2. כשהחלב חם יוצקים לאט חצי מהכמות על התערובת ומערבבים מהר. מעבירים את כל התערובת לתוך הסיר עם שאר החלב ומערבבים על אש נמוכה עד לקבלת תערובת צמיגית.
-
- 3. מוציאים לכלי קר ומערבבים פנימה את 2 החלמונים, 2 כפות ליקר גרנד מרנייה וכף גרידת תפוז.
-
- 4. מקציפים בבלנדר 7 חלבונים ומוסיפים לתוכם 60 גר' סוכר בקצב ערבוב איטי בהתחלה אך מתגבר בהמשך עד לקבלת קצב יציב.
-
- 5. מקפלים אל תוך קציפת החלבונים את הקרם שהונח בצד. עושים זאת בבעדינות על מנת לשמור על האוויריות שלו.
-
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
-
- לצורך מילוי הקרפ מזליפים בעזרת שק זילוף את הקרם המוכן על כל קרפ, כך שיכסה את מחציתו. מקפלים את החצי השני לקבלת חצי עיגול ומכניסים לתנור ל- 5-7 דקות.
-
- אופן ההגשה:
- מומלץ להגיש חם, לקשט בפרוסות תפוז טרי ובמעט אבקת סוכר למעלה.