סופלה שוקולד של פופינה
אופה אוראל קמחי ממסעדת פופינה קינוח הכי קל שיש - סופלה שוקולד אוורירי של אוהבים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות
- 120 גרם חלבונים (חלבון מ-3 ביצים בגודל ממוצע) בטמפרטורת החדר
- 40 גרם סוכר
- 100 גרם שוקולד מריר איכותי
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את השוקולד על בן מארי (סיר אדים כפול). אפשר להמיס גם במיקרוגל אבל בפולסים קצרים של 20 שניות בכל פעם.
- 2. מעבירים את החלבונים למיקסר ומקציפים עד שהחלבונים עולים.
- 3. מוסיפים את הסוכר וממשיכים בהקצפה עד שמתקבלת תערובת יציבה.
- 4. מקפלים את החלבון לתוך השוקולד המומס ומעבירים לכלי לסופלה שנמשחו בחמאה.
- 5. אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך כ5 דקות. מגישים מיד עם גלידה (אחרת הסופלה יצנח).