- 1. מחממים תנור ל 200 מעלות, מורחים את הקוקוטים בחמאה ופירורי לחם.
-
- 2. את גבינת הצאן חותכים לפרוסות דקות ואת גבינת העובש מפוררים.
-
- 3. בסיר בינוני ממיסים את החמאה על להבה בינונית. כשהחמאה נמסה טורפים פנימה את הקמח לקבלת עיסה אחידה ללא גושים. מוזגים את החלב הקר באיטיות לתוך תערובת החמאה והקמח ליצירת רביכה הומוגנית ללא גושים. ממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת עד שהרוטב (שנקרא בשמל) מתחיל להסמיך. מורידים מהאש ומצננים מעט.
-
- 4. טורפים לתוך הבשמל את החלמונים בזה אחר זה. מכניסים את גבינת הסנט מור ומערבבים לתוך הבשמל עד להמסתה. מכניסים את גבינת הרוקפור ומערבבים קלות משאירים את הרוקפור במרקם גבישי.
-
- 5. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף יציב וגמיש. מעבירים את הבשמל עם גבינות הצאן לקערה גדולה ומקפלים פנימה בעדינות את החלבון המוקצף לקבלת מרקם אוורירי. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
-
- 6. מוזגים את תערובת הסופלה לקוקוטים עד ל 3/4 מגובה הכלי ומסדרים בתבנית עמוקה לתנור. ממלאים את התבנית במים חמים עד למחצית מגובה הקוקוטים ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש. אופים למשך 15-20 דקות או עד שהסופלה תופח ועולה ומקבל צבע זהוב-שחום. מגישים מיד.
-
- 7. חוק: הסועדים מחכים לסופלה אך הסופלה לעולם לא יחכה לסועדים.