מתכונים חמים

סופלה גבינות צאן

תמיד רציתם להכין סופלה מיוחד אבל לא ידעתם איך לעשות זאת? אל דאגה. השף האגדי איל לביא, ממסעדת "פסטיס", מראה איך להכין סופלה גבינות צאן מושלם.

מתכון מאת: איל לביא, מערכת וואלה! NEWS
  • למתקדמים

סופלה גבינת צאן של מסעדת פסטיס

מחשבון המרות

מצרכים

  • 10 כלים לסופלה – 'קוקוטים' – או כלים חד פעמיים מאלומיניום
  • למריחה בקוקוטים:
  • 4 כפות חמאה
  • פירורי לחם עבים
  • לסופלה:
  • 100 גר' חמאה
  • 100 גר' קמח לבן
  • 500 מ"ל חלב קר
  • 6 חלמונים (ביצה מס' 1)
  • 10 חלבונים (ביצה מס' 1)
  • 400 גר' גבינת צאן חצי קשה (סנט מור, מרסלן)
  • 150-200 גבינת עובש כחול (עדיף רוקפור, אם לא אז גורגונזולה, דנה-בלו, סטילטון או אחרת)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל 200 מעלות, מורחים את הקוקוטים בחמאה ופירורי לחם.
  • 2. את גבינת הצאן חותכים לפרוסות דקות ואת גבינת העובש מפוררים.
  • 3. בסיר בינוני ממיסים את החמאה על להבה בינונית. כשהחמאה נמסה טורפים פנימה את הקמח לקבלת עיסה אחידה ללא גושים. מוזגים את החלב הקר באיטיות לתוך תערובת החמאה והקמח ליצירת רביכה הומוגנית ללא גושים. ממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת עד שהרוטב (שנקרא בשמל) מתחיל להסמיך. מורידים מהאש ומצננים מעט.
  • 4. טורפים לתוך הבשמל את החלמונים בזה אחר זה. מכניסים את גבינת הסנט מור ומערבבים לתוך הבשמל עד להמסתה. מכניסים את גבינת הרוקפור ומערבבים קלות – משאירים את הרוקפור במרקם גבישי.
  • 5. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף יציב וגמיש. מעבירים את הבשמל עם גבינות הצאן לקערה גדולה ומקפלים פנימה בעדינות את החלבון המוקצף לקבלת מרקם אוורירי. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
  • 6. מוזגים את תערובת הסופלה לקוקוטים עד ל 3/4 מגובה הכלי ומסדרים בתבנית עמוקה לתנור. ממלאים את התבנית במים חמים עד למחצית מגובה הקוקוטים ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש. אופים למשך 15-20 דקות או עד שהסופלה תופח ועולה ומקבל צבע זהוב-שחום. מגישים מיד.
  • 7. חוק: הסועדים מחכים לסופלה אך הסופלה לעולם לא יחכה לסועדים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully